Sport

Bekymret Graabak står over Seefeld-trippelen – i tidsnød før VM

Kombinertløper Jørgen Graabak trenger hvile og går glipp av helgens verdenscuprenn i østerrikske Seefeld. Tiden begynner å bli knapp til VM.

– Jeg skulle veldig gjerne ha forsvart tittelen min fra Seefeld-trippelen i fjor, men kroppen responderer ikke, og da må jeg bare ha is i magen, sier Graabak i en pressemelding fra Skiforbundet.

Graabak, som ble tidenes mestvinnende kombinertløper i OL-sammenheng i fjor, hadde korona nylig, og det har ikke sluppet taket.

– Ting tyder på at jeg konkurrerte med covid i kroppen i Otepää, og at systemet som følge av dette har satt på bremsen. Akkurat nå krever kroppen absolutt hvile. Jeg var i veldig fin stigning før jeg ble smittet, så dette er selvfølgelig veldig kjedelig, fortsetter trønderen.

Skoglund får sjansen

Ski-VM i Planica er en liten måned unna.

– Men jeg har fortsatt tid fram til VM, men dette bør løse seg ganske raskt om jeg skal rekke å være så godt forberedt som jeg ønsker i Planica, sier Graabak.

Han erstattes av Andreas Skoglund.

Landslagstrener Jan Schmid tegner et litt annet bilde enn hovedpersonen selv.

– Jørgen må være tålmodig en helg til. Han føler seg frisk, og hadde nok vært på jobb og levd som vanlig i alle andre yrker, men kroppen trenger litt mer tid for å kunne gå full gass på skirenn, sier landslagstrener Jan Schmid.

Helsa først

Landslagssjef Ivar Stuan sier Graabak må ta det med ro.

– Helsa kommer alltid først. Det viktigste er at Jørgen får orden på kroppen, deretter blir fokus å bli klar til å levere gode resultater i ski-VM, sier han.

Espen Andersen (Lommedalen), Espen Bjørnstad (Byaasen), Jens Lurås Oftebro (Jardar), Jarl Magnus Riiber (Heming), Andreas Skoglund (Molde og omegn) og Simen Tiller (Moelven) utgjør den norske troppen til Seefeld-rennene.

I Østerrike fortsetter kampen om VM-billettene.

– For Andreas Skoglund sin del handler det om å vise seg fram i kampen om plass på VM-laget vårt. Han ble nummer 16 sist helg og er i stigende form. Klarer han å gripe sjansen? Det blir veldig spennende å se. Mye står også på spill for Espen Andersen, Espen Bjørnstad og Simen Tiller. Alle er lystne på VM-tur, men kampen om en plass på det norske VM-laget er svært tøff, sier landslagssjef Stuan.

Jørgen Graabak, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber er alle forhåndsuttatt til VM i Planica. Ytterligere to-tre utøvere får plass i troppen.


Nyeste fra Dagsavisen.no: