Sport

Ødegaard om Arsenals gullposisjon: – Altfor langt unna å tenke på

Arsenal-kaptein Martin Ødegaard gjør det han kan for å dysse ned spørsmålene om seriegull. – Vi bryr oss ikke om Manchester City, sier nordmannen.

Søndagens triumf mot Manchester United ga dem 50 poeng og den beste poengfangsten til klubben halvveis i en Premier League-sesong. Den overskygger også Arsène Wengers «Invincibles»-sesong i 2003–04 hvor det endte med ligagull.

Arsenal har fem poeng mer enn Manchester City og én kamp til gode på de lyseblå. Erling Braut Haaland scoret hattrick i Citys 3-0-seier over Wolverhampton rett før Arsenals kamp mot Manchester United. Det ga ikke ekstra press på Arsenal, ifølge Ødegaard.

– Nei, vi bryr oss ikke om City eller noe annet lag, sa kapteinen.

– Vi forventet at de skulle vinne, så det var ikke en stor overraskelse. Vi fokuserte bare på spillet vårt, å komme hit og vinne, og det var det vi gjorde. Måten vi vant denne kampen på, gir oss en spesiell følelse som også vil hjelpe, sa Ødegaard.

Oddsfavoritt

Nordmannen assisterte Eddie Nketiah som scoret vinnermålet like før ordinær tid søndag.

De aller fleste bookmakerne holder Arsenal som favoritter til å vinne Premier League foran Manchester City. Norsk Tipping gir 1,70 i odds på Arsenal, mens Pep Guardiolas City får 2,20 ganger pengene i tilbakebetaling.

– Det er altfor langt unna å tenke på det nå, sa Ødegaard.

Fortsatt gjenstår to kamper mot nettopp City. Kamper mot Everton (4. februar) og Brentford (11. februar) gjenstår før den første duellen mellom lagene finner sted i London 15. februar.

Nyte øyeblikket

Til tross for poengluken sa Arsenal-sjef Mikel Arteta at City fortsatt er det beste laget i ligaen.

– Jeg kjenner nivået på de andre lagene, og ett av dem som har vunnet fem av de siste seks årene (City), og vi er ikke der ennå, sa Arteta etter kampen.

Ødegaard er i ferd med å gjøre en kanonsesong. Han har kun sju foran seg på toppscorerlista etter sine åtte fulltreffere. 24-åringen er på 4.-plass på assisttoppen med seks målgivende pasninger.

– Vi må holde oss i øyeblikket. Alle bør nyte dette. Vi gjør det veldig bra, men vi må holde oss rolige. Det er en lang vei å gå, og vi må fortsette å jobbe og bedre oss. Så får vi se, sa Ødegaard.