Gnonto herjet med Cardiff da Leeds gikk videre

(Leeds United - Cardiff 5-2). Italienske Wilfried Gnonto er i ferd med å bli en yndling i engelsk fotball. Onsdag herjet og briljerte han da Leeds knuste Cardiff 5-2 i FA-cupen.

– Jeg har aldri tidligere scoret med min første berøring i en kamp. Vi ville ha en god start, og det fikk vi, sa Gnonto til ITV.

Leeds dominerte stort helt fra start og skapte sjanser i rask rekkefølge, men først i det 34. minutt ble det 2-0. Jack Harrison slo en perfekt ball bak forsvaret, og stopper Jack Simpson ramlet i forsøket på å avskjære den. Rodrigo rundet kaldt keeper Jak Alnwick og scoret i tomt mål.

Bamford kom inn

To minutter senere viste Harrison pasningsfoten igjen. Denne gang fant han Gnonto, som skjøt mellom beina på Sang og i mål ved nærmeste stolpe.

Cardiff fikk et reduseringsmål VAR-annullert for offside, men det var Leeds som eide kampen. Patrick Bamford ble byttet inn og fullførte verket med scoringer i det 71. og 76. minutt. På tampen fikk Callum Robinson inn to trøstemål for gjestene.

– Wilfried er en fantastisk gutt, ydmyk og jordnær, og han blir bare bedre og bedre. Det første målet var bare «wow», sa Bamford til BBC.

Har noen våpen

Manager Jesse Marsch ville heller snakke om Bamford.

– Willie har spilt på høyt nivå en stund nå, men å ha Patrick Bamford frisk og på scoringslista er et veldig positivt tegn for oss, sa han til ITV.

– Vi har noen våpen nå.

Leeds møter Accrington Stanley eller Boreham Wood i 4. runde. Deres omkamp er utsatt til neste uke på grunn av frossen bane.

---

FA-cupen menn onsdag, 3. runde omkamp:

Leeds United – Cardiff 5-2 (3-0)

Mål: 1-0 Wilfried Gnonto (1), 2-0 Rodrigo (34), 3-0 Gnonto (36), 4-0 Patrick Bamford (71), 5-0 Bamford (76), 5-1 Callum Robinson (84), 5-2 Robinson (str. 90).