Sport

Pangløp av Thingnes Bø – tok ny verdenscupseier i Hochfilzen

Johannes Thingnes Bø skjøt ti blanke treff på standplass og suste inn til sin tredje strake verdenscupseier i skiskyting i østerrikske Hochfilzen fredag.

Thingnes Bø holdt sedvanlig høy fart i langrennsløypa, og med to fulle hus på skytebanen, var nordmannen helt umulig å slå for konkurrentene.

– Nok et fantastisk løp. Å skyte ti treff på sprint i dag var utrolig bra, sa vinneren til NRK.

Han vedgikk samtidig at han var usikker på snø- og skiforhold før start.

– Det var en usikkerhet jeg hadde før start, men jeg kjente da jeg gikk ut at jeg gikk fort. Jeg gikk fra konkurrenter både oppover og nedover, og skjønte at jeg hadde fantastiske ski. Da fant jeg roen og koste meg, sa Thingnes Bø.

Økte ledelsen

Han økte ledelsen i verdenscupen sammenlagt, men stryningen er nøktern.

– Jeg tror min største utfordring denne sesongen er å gå på noen blemmer personlig. Klarer jeg unngå det, kan det gå bra, sa Thingnes Bø.

Det ble en ny kjempedag for de norske løperne. Sturla Holm Lægreid fortsatte der han slapp i Kontiolahti. Tross én bom på stående skyting knep han tredjeplassen i rennet. Han var slått med 46,9 sekunder av suverene Thingnes Bø.

Franske Emilien Jacquelin måtte også ut i strafferunden på stående, men snappet annenplassen i mål foran Lægreid. 3,9 sekunder skilte dem til slutt.

Kjempeforsprang

Det betyr samtidig at Thingnes Bø etter alle solemerker kommer til å ha et havs forsprang til forfølgerne på helgens jaktstart i Hochfilzen.

Johannes Dale måtte tåle en strafferunde på hver skyting. Det førte til at han ender rundt nummer ti.

Vetle Sjåstad Christiansen, som i likhet med lagkameraten hadde to bom, endte noen plasser lenger ned. Han fikk problemene på stående.

Tarjei Bø hadde ingen god dag. Han fikk fire strafferunder totalt.


Mer fra Dagsavisen