Sport

Spania møter Norge med ny landslagssjef

Luis Enrique får ikke forlenget sin avtale som spansk landslagssjef i fotball. Ny mann i sjefsstolen blir tidligere U21-landslagstrener Luis de la Fuente.

Det spanske fotballforbundet bekreftet torsdag at det ikke blir aktuelt å signere en ny avtale med Enrique. Trenerprofilens nåværende avtale utløper 31. desember.

Forbundet skriver i en pressemelding at det nå er på tide å gå i gang med et nytt prosjekt.

Kun få minutter etter at Enriques avgang var annonsert, melder Det spanske fotballforbundet at U21-landslagstrener Luis de la Fuente er innstilt som ny landslagssjef.

Den spanske fotballpresidenten må formelt godkjenne valget, og det er ventet at de la Fuente presenteres kommende mandag.

Et løft

Spania røk ut av Qatar-VM i åttedelsfinalen mot Marokko. Nederlaget på straffesparkkonkurranse var en stor overraskelse og en kjempeskuffelse for det fotballgale Spania.

Det spanske fotballforbundet skriver i torsdagens pressemelding at det vil takke Enrique og hans støtteapparat for jobben de har lagt ned de siste årene.

52-åringen sies å ha gitt landslaget i hjemlandet et løft siden han inntok sjefsstolen i 2018. Et generasjonsskifte har blant annet funnet sted.

Enrique måtte ta en lang pause fra arbeidet i 2019 i forbindelse med bortgangen til en av hans døtre.

I 2021 ledet han laget til EM-semifinale.

Norge neste

Spanias neste landskamp er mot Norge på hjemmebane 25. mars. Den markerer starten på lagenes EM-kvalifisering.

Spanske medier har spekulert i flere aktuelle kandidater som Enriques arvtaker. Tidligere Sevilla-manager Marcelino Garcia Toral var trukket som et hett navn. Han har også vært trener i Athletic Bilbao, Villarreal og Valencia.

Den nåværende Athletic Bilbao-treneren Ernesto Valverde var også lansert som et annet navn.


Nyeste fra Dagsavisen.no: