Sport

Har samlet inn 16.000 underskrifter

Gyda Westvold Hansen forsvarte ledelsen fra hopprennet og tok en ny verdenscuptriumf. Hun fulgte opp sin kombinertdominans fra forrige sesong.

20-åringen gikk ut først i langrennssporet i Lillehammer og hadde tolv sekunder ned til hoppspesialisten Anikka Sieff (Italia). Forspranget økte umiddelbart etter start, og seieren var aldri i noen form for fare.

Sieff forsvarte sin andreplass og kom inn 1.11,5 minutt bak vinneren.

– Det var en veldig bra dag. Jeg startet med et veldig bra og skihopp. Langrennet var fint, og jeg klarte bare å gå bedre og bedre på ski, sa Westvold Hansen til NTB.

– Jeg gjorde det jeg kunne for å øke forspranget fra start. Jeg vet at Sieff er god til å henge på (i langrenn).

Hansen hadde ikke noe godt prøvehopp, men leverte veldig bra da alvoret meldte seg.

– Det var et meget bra skihopp. Da jeg slapp bommen, hang jeg igjen med hælen så jeg måtte omstille meg og bare tråkke til. Kanskje jeg skal begynne med det, sa Westvold Hansen.

Underskrifter

Kombinertjentene fortsetter sin X-kampanje for å få lov til å delta i OL. Til sammen har de fått inn 16.000 underskrifter fra folk som støtter kampen deres. USAs Jessie Diggins er en av dem som stiller seg bak kombinertjentene. Diggins vant fredagens 10 kilometer i langrenn for kvinner på Birkebeineren skistadion.

Westvold Hansen krysset stavene på vegne av kampen over mållinen også fredag.

– Det har vært mye fokus på dette i det siste, og vi har fått mange positive tilbakemeldinger. Folk støtter opp, og jeg føler at folk ønsker at vi skal få sjansen i OL. Det er bare å jobbe på videre, sa verdens klart beste kvinnelige kombinertutøver til NTB.

Westvold Hansen har skumle hensikter også i lørdagens løp.

– Jeg skal omstille og starte på nytt. Jeg skal fortsette å konsentrere meg om mine arbeidsoppgaver. Det er det som fungerer best for meg, sa fredagens suverene vinner.

Nest best

Nest beste norske løper ble Ida Marie Hagen på 5.-plassen.

– Jeg følte meg sterk hele veien og gikk ikke tom for krefter, sa hun til TV 2.

Westvold Hansen vant hele sju av åtte verdenscupkonkurranser forrige sesong. Denne vinteren er VM i Planica hennes store mål.

Lørdag venter en ny verdenscupkonkurranse i Lillehammer.


Nyeste fra Dagsavisen.no: