Kamerun reddet uavgjort i målfest mot Serbia – avansement i tynn tråd

Kamerun lå under 1-3, men to raske scoringer ga 3-3 i en spennende målfest mot Serbia i fotball-VM. Begge er avhengige av hjelp for å nå cupspillet.

Jean-Charles Castelletto scoret sitt første mål for Kamerun etter en snau halvtime, men på overtid av første omgang snudde Serbia kampen ved Strahinja Pavlovic og Sergej Milinkovic-Savic.

Tidlig etter hvilen la Aleksandar Mitrovic på til 3-1, men med bare to minutters mellomrom sørget Vincent Aboubakar og Eric Maxim Choupo-Moting for uavgjort.

Dermed vant ingen av lagene kampen de «måtte» vinne. De står med ett poeng hver foran siste runde i puljespillet. Der skal Serbia møte Sveits, mens Kamerun skal bryne seg på gullkandidat Brasil. Begge må vinne sine kamper og håpe på at resultatet i kampen mellom Sveits og Brasil senere mandag går deres vei.

Opphentingen gjør at Kamerun reddet seg fra å tangere Mexicos uhyggelige rekord på ni strake VM-tap. Afrikanerne har kun vunnet fire kamper på 25 forsøk i VM-historien. Den siste kom mot Saudi-Arabia i 2002. Kamerunerne deltok ikke i 2006 og 2018. Årets VM er deres åttende, og det er flest av alle afrikanske lag.

– Jeg er fornøyd fordi spillerne viste ekte kampvilje. Vi havnet under med to mål og kom tilbake. Den lagånden manglet vi i den første kampen, sa Kamerun-trener Rigobert Song.

Uten sisteskansen

Kamerun manglet førstekeeper André Onana i kampen. Ifølge nyhetsbyrået AFP ble Inter-spilleren holdt utenfor av disiplinære årsaker. Det hjalp ikke for et lag som nærmest hadde kniven på strupen. Kanskje burde erstatter Devis Epassy ha reddet Milinkovic-Savic' avslutning.

Etter ti minutter kom Mitrovic til kampens første store sjanse. Han fintet seg fri i feltet, men skuddet smalt i stolpen. Noen minutter senere hamret han ballen like utenfor fra rundt ti meter.

Det skulle vise seg å koste da Kamerun tok ledelsen etter 28 minutter. Nicolas Nkoulou stusset et hjørnespark videre til stopperkollega Castelletto, som ikke kunne bomme alene foran mål. Flere spillere fra Kamerun-benken løp over banen for å feire lagets første mål i Qatar-mesterskapet.

Overtidsvending og målfest

Laget så lenge ut til å gå til pause med ledelse, men på overtid steg Pavlovic til værs og styrte frisparket fra Dusan Tadic i nettet. Noen minutter senere skulle de dessuten ta ledelsen. Milinkovic-Savic fant hjørnet med en avslutning fra like utenfor 16-meteren.

Sju minutter ut i annen omgang fikk Mitrovic sin scoring. Serbia spilte seg inn i 16-meteren, der de spilte flere smarte pasninger før Mitrovic etter hvert kunne sette ballen i tomt bur.

Etter en time spill reduserte Aboubakar med en flott lobb over Serbia-keeper Vanja Milinkovic-Savic, og allerede noen sekunder senere utlignet Choupo-Moting etter et flott angrep. Begge målene kom som resultat av lange pasninger opp i banen som serberne ikke greide å forsvare seg mot.