Sport

Flere medlemmer i ishockeyforbundet – tror strømming er årsaken

Norges Ishockeyforbund har fortsatt medlemsveksten, viser foreløpige rapporter fra lokale ishockeykretser.

Fra 2019 til 2022 økte forbundet medlemsbasen med 12 prosent. Foreløpige tall viser at veksten fortsetter i 2021. Endelige tall er ikke klart før til våren, opplyser forbundet til NTB.

Ishockeypresident Tage Pettersen tror strømming av breddekamper har vært avgjørende.

– Norsk ishockey har drevet med strømming av breddekamper i snart sju år nå. De siste årene har vi virkelig trappet opp denne satsingen. I dag er alle kampene fra de øverste ligaene tilgjengelige på TV 2 Play, mens vi strømmer et stadig økende antall lokaloppgjør fra lavere divisjoner på MyGame, som samarbeider med oss og flere andre særforbund om å strømme breddeidretten, sier Pettersen.

– Vi tror at nettopp denne satsingen har vært avgjørende for at vi har klart å øke medlemstallene gjennom covid-årene, legger han til.

Reaksjoner

Strømming av idrett med barn og unge har fått flere til å reagere. Ada Sofie Austegaard, leder av Stine Sofies Stiftelse, har vært blant dem. Hun har påpekt at mange barn lever i en situasjon som lever i fare av å bli oppsøkt.

– Vi så at det er barn som må slutte med idrett hvis dette skal bli normalen, og vi vil sterkt advare mot det, sa Austegaard til NTB tidligere i år.

– Det er galskap, sa hun.

Kontrollerte former

I sommer vedtok Norge idrettsforbund nye retningslinjer for strømming av ungdomsidretten. Retningslinjene setter klare rammer for når og hvordan man kan strømme fra breddekamper.

Pettersen tror fokuset på å lage trygge rammer for strømming vil hjelpe forbundet å få opp flere kameraer i norske ishockeyhaller.

– Vi synes det er veldig positivt at idretten har fokus på å få strømming inn i kontrollerte former. Vi opplever at flere lokale klubber og kretser etterspør kamera i haller. Vårt mål er å kunne strømme alle lokale oppgjør fra lavere divisjoner, fra årsklasse 15 år og oppover, sier Pettersen.