Riiber rundet 50 verdenscupseirer – Oftebro nummer tre

Kombinertesset Jarl Magnus Riiber sikret seg sin 50. verdenscupseier i karrieren da han vant i finske Ruka. Jens Lurås Oftebro ble treer.

Tyske Julian Schmid endte på annenplassen, slått med 10,4 sekunder. Jens Lurås Oftebro tok sin annen strake tredjeplass, 12,4 sekunder bak.

– Det føltes greit ut. Jeg åpnet relativt raskt og tok igjen østerrikeren. Jeg var litt usikker om jeg skulle gå for det eller vente på Jens. Jeg har gode tall fra mølla så jeg valgte å gå ifra, sa Riiber til Viaplay.

Riiber hadde 42 sekunder å hente inn på ledende Ryota Yamamoto etter hopprennet. Det skilte også elleve sekunder opp til østerrikeren Stefan Rettenegger. Jens Lurås Oftebro startet tolv sekunder bak Riiber på femteplass.

Rykket og vant

Riiber tok 16 sekunder på japaneren på den første kilometeren og etter den første runden var avstanden fram nede i rundt 15 sekunder. Etter rundt fire kilometer var det tre utøvere i tet.

Oftebro og fredagens vinner Julian Schmid begynte også å nærme seg bak fra og var under ti sekunder bak.

Ut på de siste 2,5 kilometerne rykket Riiber ifra og fikk de nødvendige sekundene. Ved første mellomtid hadde han fått hele 18,6 sekunder ned til nestemann. Oftebro avslørte i etterkant at han hadde mageproblemer både i forkant og underveis.

Graabak åtter

Jørgen Graabak ble nummer åtte. OL-vinneren hadde er sterkt langrenn og gikk seg opp fra en 22.-plass.

Einar Lurås Oftebro ble nummer 20 – 2.33 minutter bak. Espen Bjørnstad endte på 23.-plass, mens Espen Andersen ble nummer 31.

Søndag avsluttes trippelkonkurransen i Ruka med 10 km fellesstart og etterfølgende hopprenn.