Sport

Lewandowski kvitt VM-spøkelset – tårene kom etter hans første scoring

(Polen - Saudi-Arabia 2-0). Robert Lewandowskis første VM-mål, «kortfest» og en omdiskutert straffe preget kampen da Polen vant 2-0 over Saudi-Arabia i fotball-VM i Qatar lørdag.

Saudi-Arabia, nummer 51 på FIFA-rankingen, sto for VM-historiens største overraskelse da de slo Argentina 2-1 tirsdag. Både Salem Al-Dawsari, som ble matchvinner med sin vakre 2-1-scoring, og Saleh Al-Sheri, som sto for utligningen, gjorde seg bemerket.

Også Polen, som ifølge BBC stilte med sin eldste startellever i VM-sammenheng (29 år, 124 dager), fikk nok å bryne seg på mot et Saudi-Arabia proppfulle av selvtillit.

Drøye kvarteret ut i første omgang ladet Mohamed Kanno kanonen fra kanten på 16-meteren, og kun en refleksredning fra Wojciech Szczesny hindret scoring.

Billig straffe

Kampen bar fra start preg av røft spill og tøffe taklinger. Polens Matty Cash var heldig han ikke fikk sitt andre gule kort og marsjordre for å ha plantet albuen i nakken på Mohammed Al-Buraik etter 22 minutter. Dommer Wilton Sampaio hadde på det tidspunktet dratt opp det gule kortet hele fire ganger.

Første omgang ble underholdende og innholdsrik. Polen var til tider var rystet, men klarte å ro i land en 1-0-ledelse til pause etter godt forspill av Robert Lewandowski og mål fra Piotr Zielinski fem minutter før hvilen.

Sekunder senere fikk Saudi-Arabia en billig straffe etter at Saleh Al-Shehri ble lagt i bakken av Krystian Bielik, men Polens sisteskanse Szczesny reddet både straffen fra Salem Al-Dawsari og returen.

Tok til tårene

De siste 45 tok polakkene over mer og mer, mens Saudi-Arabia gikk tom for energi. Drøye åtte minutter før full tid fikk Lewandowski endelig hull på VM-bullen, etter flere gode sjanser i kampen.

Polens superspiss rappet ballen fra Abdulellah Saad Hameed Al-Malki, gikk rett på mål og satte inn 2-0 for Polen. Etter målet tok han til tårene mens han ble omfavnet av hele det polske laget.

– Blikkene sier alt på disse bildene. Dette betyr mye for Lewandowski, kommenterte TV 2s Simen Stamsø-Møller.

Neste kamp for Polen er mot Argentina på onsdag. Saudi-Arabia skal samme dag møte Mexico. Etter dagens seier ligger Polen på topp i gruppe C med fire poeng foran toer Saudi-Arabia. Argentina, som ligger sist i gruppa, møter Mexico senere lørdag.

VM menn lørdag, gruppe C, 2. runde:

Polen – Saudi-Arabia 2-0 (1-0)

44.259 tilskuere.

Mål: 1-0 Piotr Zielinski (40), 2-0 Robert Lewandowski (82).

Dommer: Wilton Sampaio, Brasil.

Gult kort: Jakub Kiwior, Matty Cash, Arkadiusz Milik, Polen, Abdulelah Al-Malki, Abdulelah Al-Amri, Saudi-Arabia.

Polen (4-2-3-1): Wojciech Szczesny – Matty Cash, Kamil Glik, Jakub Kiwior, Bartosz Bereszynski – Krystian Bielik, Grzegorz Krychowiak – Arkadiusz Milik (Krzystof Piatek fra 71.), Piotr Zielinski (Jakub Kaminski fra 63.), Przemyslaw Frankowski – Robert Lewandowski.

Saudi-Arabia (4-3-3): Mohammed Al-Owais – Saud Abdulhamid, Abdulelah Al-Amri, Ali Al-Bulaihi, Mohammed Al-Buraik (Sultan Al-Ghannam fra 65.) – Sami Al-Najei (Nawaf Al-Abed fra 46.), Abdulelah Al-Malki (Abdulrahman Al-Oboud fra 86.), Mohamed Kanno – Firas Al-Buraikan, Saleh Al-Shehri (Nasser Al-Dawsari fra 86.), Salem Al-Dawsari.

- - -

Senere kampstart: Argentina – Mexico 20.00 (i Lusail).

Nyeste fra Dagsavisen.no: