Stjernen vant vilt hockeydrama – avgjorde etter 40 straffer

Keeperne stengte målet helt da straffer måtte til for å skille Stjernen og Frisk Asker i eliteserien i ishockey. Thrilleren endte med 3-2-seier til Stjernen.

Først på den 40. straffen greide Håkon Imset Stormli å få pucken i mål. Før det hadde det bare vært bom og redninger fra målvaktene.

Stjernen ledet 2–0 med under fem minutter igjen av ordinær tid, men to kjappe baklengsmål ga forlengning i Fredrikstad. Den forble målløs, og dermed måtte det straffeslag til for å kåre en vinner.

Det skulle ta sin tid. Med seieren stoppet Stjernen en tapsrekke på tre kamper og tok seg opp i 41 poeng. Det er seks poeng til Sparta på tabelltoppen, men lokalrivalen har én kamp mindre spilt.

I selve kampen tok vertene ledelsen ved Stormli etter 74 sekunder, mens Albin Lindgren doblet forspranget etter vel 48 minutter. Frisk Asker kjempet seg tilbake til 2–2 etter scoringer fra Mikkel Christiansen og Anton Holm.

Etter 21 kamper ligger Frisk på femteplass med 37 poeng.

Oilers-trøbbel

Det flyter ikke for Stavanger Oilers om dagen. Tittelforsvareren røk 1–4 borte mot Lillehammer og pådro seg sitt tredje strake tap. Colton Beck satte inn Oilers' utligning i midtperioden, men vertene var for sterke foran 6532 tilskuere i «Hockey Classic» i Håkons hall.

Få minutter senere la Adrian Ellingsen på til 2-1, og på tampen scoret både William Mäkinen og Henrik Eriksson. Lillehammers 1-0-ledelse kom ved Nick Dineen mot slutten av første periode.

Nederlaget gjør at tabellfirer Stavanger Oilers er à poeng med Frisk Asker. Lillehammer er nummer sju på 31 poeng.

Etterlengtet

Tidligere lørdag tok Ringerike sin første seier på åtte kamper da Manglerud Star ble slått 7–3 på borteis. Resultatet sendte laget opp fra sisteplassen og forbi Grüner. Ni poeng er Ringerikes fasit etter 20 kamper.

David Åslin ble tomålsscorer for gjestene. Det sto 2–2 i Oslo etter første periode, men foran den tredje og siste ledet Ringerike 6–2. Tre av bortelagets scoringer i kampen kom i overtallsspill.

Foran lørdagens oppgjør hadde ikke Ringerike plukket poeng i eliteserien siden nettopp Manglerud Star ble slått etter forlengning 15. oktober.

MS ligger tredje sist på tabellen med 19 poeng. Laget har kun vunnet én av sine ti siste seriekamper.