Sport

Tyskland-troppen er klar: 17-åring fikk VM-billett

Tyskland har tatt ut sine utvalgte til verdensmesterskapet i fotball i Qatar. Borussia Dortmunds Marco Reus er ute med skade. Ett nytt fjes er med.

Reus har tidligere gått glipp av flere store mesterskap på grunn av skader og andre helseproblemer: VM i 2014 samt EM i 2016 og 2021.

Tyskeren sliter med skaden han pådro seg i midten av september da han måtte gå av banen mot Schalke grunnet ankeltrøbbel. Han har flere ganger prøvd seg tilbake på banen, noe som har ført til en betennelse i foten, skriver Bild.

Den største overraskelsen

Leipzigs Timo Werner kunne heller ikke tas ut grunnet en ankelskade han pådro seg i mesterligaoppgjøret mot Sjakhtar Donetsk tidligere i måneden.

Den største overraskelsen i den tyske troppen var at Dortmund-forsvarer Mats Hummels ikke er tatt ut til mesterskapet i Qatar. Derimot har Dortmunds 17 år gamle stortalent, Youssoufa Moukoko, blitt tatt ut i Flicks tropp.

Werder Bremen-spissen Niclas Füllkrug har aldri spilt en landskamp, men får være med til Qatar. Det får også veteranen Mario Götze, som ikke har spilt en landskamp siden 2-2-oppgjøret mot Frankrike i november 2017.

Götze ble matchvinner i finalen da Tyskland ble verdensmestere i 2014.

Tyskland spiller i gruppe E sammen med Costa Rica, Japan og Spania. Mannskapet til Hansi Flick åpner VM mot Japan 23. november klokken 14 norsk tid.

Dette er VM-troppen:

Målvakter: Manuel Neuer (Bayern München), Marc-André ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt).

Forsvarsspillere: Armel Bella Kotchap (Southampton), Matthias Ginter (SC Freiburg), Christian Günter (SC Freiburg), Thilo Kehrer (West Ham United), Lukas Klostermann (Leipzig), David Raum (Lepizig), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Niklas Süle (Borussia Dortmund).

Midtbanespillere: Julian Brandt (Borussia Dortmund), Leon Goretzka (Bayern München), Mario Götze (Eintracht Frankfurt), Ilkay Gündogan (Manchester City), Kai Havertz (Chelsea), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Joshua Kimmich (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München).

Angrepsspillere: Karim Adeyemi (Borussia Dortmund), Niclas Füllkrug (Werder Bremen), Serge Gnabry (Bayern München), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund), Jamal Musiala (Bayern München), Leroy Sané (Bayern München).