Sport

Liverpool-stjerne utelatt fra England-tropp – skaper tvil om VM-spill

Liverpools Trent Alexander-Arnold fikk ikke plass i Englands kamptropp til nasjonsligamøtet med Tyskland mandag.

Det fremgår av den engelske troppen som er publisert hos Det europeiske fotballforbundet noen timer før avspark.

Landslagssjef Gareth Southgate har hatt med seg 28 spillere til den pågående landslagssamlingen. Kun 23 av dem kan registreres til kamp. Til mandagens oppgjør på Wembley er Alexander-Arnold blant dem som er funnet for lett.

23-åringen var ubenyttet reserve i 0-1-tapet for Italia fredag, og høyrebacken med 17 landskamper har slitt med å vise samme form på landslaget som for klubblaget.

Beslutningen om å ikke ta ham med til Tyskland-kampen mandag, sår ny tvil rundt om Alexander-Arnold vil få plass i den engelske troppen til VM-sluttspillet i Qatar om en drøy måned.

Mange alternativer

Landslagssjef Gareth Southgate har gjerne tydd til andre alternativer som Reece James, Kyle Walker og Kieran Trippier på høyrebackplassen.

På sin pressekonferanse søndag snakket samtidig Southgate varmt om Alexander-Arnold.

– Jeg synes han er en fantastisk fotballspiller, og han tilfører selvfølgelig, som mange av de andre spillerne gjør, forskjellige kvaliteter til spillet vårt, sa landslagssjefen.

– Han har et fantastisk spekter av pasninger. Vi er samtidig velsignet med forskjellige spillertyper på den posisjonen, tilføyde han.

Skal slå tilbake

Milan-midtstopper Fikayo Tomori, Southampton-kaptein James Ward-Prowse og West Ham-spissen Jarrod Bowen er også utelatt til kampen mot Tyskland.

Der skal England forsøke å reise seg etter Italia-tapet som befestet lagets nedrykk fra toppdivisjonen i nasjonsligaen. I etterkant har landslagssjef Southgate måttet tåle skarp kritikk.

Tyskland-kampen er Englands generalprøve foran Qatar-VM. Manchester City-spilleren Jack Grealish må også stå over oppgjøret på Wembley som følge av karantene. Kampen har avspark klokka 20.45 mandag kveld.


Mer fra Dagsavisen