Færøyene tok kjempeskalp – slo Tyrkia på hjemmebane

Færøyene - Tyrkia 2-1). Tidligere Viking-spiller Jóan Símun Edmundsson scoret da Færøyene tok en uhyre sterk 2-1-seier hjemme mot Tyrkia i nasjonsligaen i fotball søndag.

Det hører med til historien at Tyrkia allerede hadde sikret gruppeseieren og opprykket til B-divisjonen før turen til Torshavn. Samtidig leverte hjemmelaget en solid forestilling i vindkastene i den færøyske hovedstaden.

Den første scoringen kom seks minutter etter pause da Sølvi Vatnhamar tråklet seg fri på høyrekanten og fant Viljormur Davidsen foran mål. Avslutningen gikk via et tyrkisk bein og i nettet.

Åtte minutter etter ledermålet brøt jubelen løs på tribunene igjen. Tidligere Viking-spiller Jóan Símun Edmundsson ble frispilt alene med keeper og fikset 2-0 på volley i lengste hjørne.

På tampen reduserte Serdar Gürler for Tyrkia.

Den sterke seieren betyr at Færøyene gikk gjennom nasjonsligaen uten tap på hjemmebane. Tidligere har Litauen blitt slått 2-1, mens oppgjøret mot Luxembourg endte 1-1.

Landslaget fra øylandet endte på åtte poeng. Det gir tredjeplass i gruppa, knepent bak andreplasserte Luxembourg på ni poeng. Tyrkia tok 13 poeng.