Sport

Full krise i det spanske fotballandslaget: 15 spillere trekker seg

Femten spillere på Spania kvinnelandslag i fotball har gitt beskjed om at de ikke vil representere landet med mindre det gjennomføres endringer.

Det spanske forbundet bekreftet torsdag å ha mottatt 15 likelydende eposter fra spillerne, der de skriver at den nåværende situasjonen på landslaget påvirker dem helsemessig og følelsesmessig.

Det går ikke fram av meldingene fra spillerne hva som er den direkte årsaken til at de trekker seg, men sportsavisen Marca skriver at det er relatert til trener Jorge Vilda. Flere andre medier har den siste tiden rapportert om misnøye med Vilda, skriver AFP.

Det spanske fotballforbundet (RFEF) kommer på ingen måte spillerne i møte i sitt svar. Det truer dem med fra to til fem års utestengelse for å nekte å ikle seg landslagsdrakten.

– Vi vil ikke la spillerne få stille spørsmål ved landslagstreneren og hans trenerteam, og vi gir ikke etter for press, skriver forbundet, som kaller spillernes aksjon «uverdig» og «skadelig».

– RFEF vil bare ha dedikerte spillere i sin stall, selv om det betyr å bruke ungdomsspillere, heter det videre i uttalelsen.

Det er ikke oppgitt hvilke spillere som har gitt beskjed om at de ikke lenger ønsker å være en del av laget. Den spanske radiostasjonen COPE opplyser at Barcelonas Patri Guijarro, Mapi Leon, Sandra Paños, Aitana Bonmatí, Claudia Pina og Mariona Caldentey er blant de 15 som har trukket seg.

Nyeste fra Dagsavisen.no: