Sport

Klæbo dropper landslagssamling

Skadeplagede Johannes Høsflot Klæbo blir ikke med resten av langrennslandslaget på samling i Molde kommende uke.

Det opplyser landslagstrener Arild Monsen til VG. Klæbo har slitt med en lårskade i lengre tid og uttalte nylig at han håper å være skadefri i løpet av oktober.

– Dette ble bestemt i går. Etter samtaler med Johannes og Øyvind Skarsaune (fysioterapeut) blir han ikke med til Molde. Han skal inn til testing på mandag for å sjekke muskelen og finne ut av hva han tåler av løping og ikke, sier Monsen til VG.

I snart fire uker har Klæbo vært på høydeopphold i Park City i Utah.

– Hittil har høydeoppholdet vært helt suverent på alle måter. Det har vært deilig vær og solide treningsøkter, og skaden er på retur. Jeg har ingenting å klage på. Jeg gjør det jeg har stor tro på, sa langrennsstjernen til NTB i forrige uke.