Sport

Borch videre til kvartfinalen i ro-VM

Kjetil Borch tok seg enkelt videre fra forsøket i herrenes 2000 meter singlesculler under ro-VM i Racice, Tsjekkia.

Borch rodde inn til tiden 6.52,36 i bane fire og endte som nummer to i det fjerde heatet på herrenes 2000 meter. Britiske Graerne Thomas var raskest i heatet med tiden 6.49,93.

Det er de tre raskeste som tar seg videre fra hvert heat. Borch skal i aksjon igjen i kvartfinalen onsdag. Skulle han ta seg videre går semifinalen og finalen fredag og søndag.

Oskar Sødal har også vært i aksjon i vannet i Tsjekkia og tok seg videre fra forsøket på lettvekt singlesculler. Sørlendingen endte som nummer tre i det tredje heatet bak greske Antonios Papakonstantinou og Sid Ali Boudina fra Algerie.

Sødal skal også ro semifinale onsdag og har semifinale og finale torsdag og fredag, dersom han skulle ta seg videre.

Ask Jarl Tjøm og Lars Benske vant det andre heatet på lettvekt dobbeltsculler og er videre også videre til kvartfinale onsdag. Deres semifinale og finale går torsdag og lørdag.

Siri Eva Kristiansen klarte derimot ikke å ta seg videre i kvinnenes singlesculler da hun ble nummer fire i det første heatet. Der er det bare den beste fra hvert heat som går direkte videre til semifinalen. Resten må ut i oppsamlingsheat mandag.

Nyeste fra Dagsavisen.no: