Son brøt måltørken med hattrick: Tottenham à poeng med City

(Tottenham - Leicester 6-2). Tottenham straffet et gavmildt Leicester og vant 6-2 i Premier League lørdag. På veien noterte Son Heung-min sine tre første seriemål for sesongen med stil.

Seieren tok Tottenham opp i 17 poeng. Det er like mange som tabelltopp Manchester City har håvet inn på sju kamper. Lagene er alene om å være ubeseiret i PL.

Det sto 2-2 til pause, men kort tid etter hvilen mistet Wilfred Ndidi nonchalant ballen på egen banehalvdel. Det ga Rodrigo Bentancur muligheten til å score via stolpen.

Leicester jaget en utligning og satte trøkk på Tottenham, men klappet sammen da Son som innbytter fikk inn sin første av tre scoringer for kvelden med underkant av 20 minutter igjen. Sørkoreaneren feide ballen vakkert i mål fra 18 meter.

Scoringen kom kjærkomment. Son var den spilleren i Premier League med flest avslutninger uten nettsus før lørdagens oppgjør. I sluttminuttene viste han igjen prov på prikkskyting da han gjorde 5-2, og like etter var hattricket i boks.

I første omgang sendte Youri Tielemans gjestene foran fra straffemerket, men Harry Kane og Eric Dier snudde kampen. I minuttene før hvilen utlignet James Maddison til 2-2.

Leicester ligger helt sist med ett poeng. Sensasjonsmesterne fra 2015/16-sesongen står med seks strake tap og har sluppet inn hele 22 ligamål hittil i høst.

Tottenham – Leicester 6-2 (2-2)

Mål: 0-1 Youri Tielemans (str. 5), 1-1 Harry Kane (7), 2-1 Eric Dier (20), 2-2 James Maddison (40), 3-2 Rodrigo Bentancur (46), 4-2 Son Heung-min (72), 5-2 Son (83), 6-2 Son (85).

61.450 tilskuere.

Premier League fotball menn lørdag, 8. runde:

Wolverhampton – Manchester C. 0-3, Newcastle – Bournemouth 1-1, Tottenham – Leicester 6-2.

Utsatt (pga. togstreik): Brighton – Crystal Palace.

Spilt fredag: Aston Villa – Southampton 1-0, Nottingham Forest – Fulham 2-3.

Spilles søndag: Brentford – Arsenal, Everton – West Ham.

Utsatt: Manchester U. – Leeds, Chelsea – Liverpool (pga. manglende politiressurser før dronning Elizabeths begravelse).