Sport

Grüner uten Papillon – hva nå?

Det har vært store, og signifikante utskiftninger i Grüner-troppen før kommende sesong i eliteserien i ishockey. Kan Grüner kjempe om sluttspill uten stjernekeeperen sin?

Ni spillere ut, og elleve inn er den foreløpige ståa på Grünerløkka. Med andre ord; mye nytt.

Blant disse finner vi fire nye importspillere. Den mest kjente for det norske publikummet er nok Nils Carnbäck, som forrige sesong leverte 57 poeng på 24 kamper for Narvik i 1. divisjon. Han fikk også tre kamper på lån hos Lillehammer, der han rakk å få med seg to assist. Den svenske 24-åringen bli veldig spennende å følge på Grünerløkka.

Carnbäck er ikke den eneste Grüner har funnet i vår nest øverste divisjon før denne sesongen. Telefonlinjene mellom Oslo og Lørenskog har glødet denne sommeren. Hele fire spillere har tatt turen fra Romerike og inn til hovedstaden.

Løperne Petter Grønstad og Eirik Solbrekken Lavik, samt backene Kevin Nilsen Berg og Lars Erik Francke-Enersen har alle signert permanent kontrakt med de lilla.

Sistnevnte fikk også en kamp for Grüner forrige sesong, da han kom på lån.

Samtidig har Espen Klemme Hermanrud, og Joakim Aarseth Opsahl gått motsatt vei.

Erfaring fra eliteserien

Nilsen Berg og Grønstad hadde også korte opphold i eliteserien forrige sesong, for Manglerud Star. Og begge viste meget gode takter i de fire kampene de fikk for de gule og grønne.

Både Nilsen Berg og Grønstad har god erfaring fra eliteserien fra tidligere også. Til sammen har de over 400 kamper på norsk toppnivå. Dette er spillere som både har viktig erfaring, men som i tillegg har egenskaper som kan komme godt med når Grüner forbereder seg på en ny sesong der de skal forsøke å berge plassen.

Og de kommer til å trenge det. For de har mistet flere viktige backer før kommende sesong. Veteranen i back-korpset, Sean-Michel Sunnqvist, har lagt opp. I tillegg har Petter Birkheim Andersen, som var en åpenbaring forrige sesong, dratt til Storhamar. Også finske William Mäkinen har forlatt «løkka», til fordel for Lillehammer.

Samtidig håper man på å få full uttelling i Trym Auren, som mistet store deler av forrige sesong med skade. Han viste gode takter for to sesonger siden, og på mange måter blir det litt som å få inn en ny spiller, som de vet holder et godt nivå.

Saken fortsetter under bildet.

Petter Birkheim Andersen begynner virkelig å bli varm i den lilla og svarte drakta, etter overgangen fra MS.

Keeperbytte

Og vi må ikke glemme forrige sesongs beste Grüner-spiller. Den franske målvakten Quentin Papillon var rett og slett vanvittig god i store deler av forrige sesong. Han har nå forsvunnet, og en ny utenlandsk målvakt har tatt turen til hjertet av Oslo.

Denne gangen har Grüner løfta blikket hele veien til Canada, og funnet den 24 år gamle Linden Marshall. Han kommer fra college-hockey i USA, men fikk også tre kamper for AHL-laget Cleveland Monsters.

På de tre kampene leverte han solide 92,4 i redningsprosent. Lite grunnlag, men gode takk på Nord-Amerikas nest øverste nivå.

Saken fortsetter under bildet.

Grüners Quentin Papillon under en tidligere kamp mellom Frisk Asker og Grüner i Askerhallen i Asker.

Spennende finne

De to resterende importspillerne som har kommet er finske Jussi Tammela, og svenske Karl Olovsson. Sistnevnte var med å spille Troja-Ljungby opp til Sveriges nest øverste nivå for to sesonger siden, og leverte 17 poeng på 52 kamper fra sin center-posisjon forrige sesong, da laget rykka ned igjen.

Finske Tammela er en ung, og spennende spiller. 24-åringen leverte 41 poeng på 45 kamper for JokP, som ble nummer tre i Mestis, Finlands nest øverste divisjon, forrige sesong. Dette kan fort bli den neste slageren på Grünerløkka.

Grüner spilte sin første treningskamp tirsdag. Da slo de 1.divisjonslaget Lørenskog 1-0 på bortebane. Trym Auren scoret kampens eneste mål. Lørdag får de sin første test på egen hjemmebane, når Manglerud Star kommer på besøk klokka 15.00.

Oppsummering:

Totalen for Grüner er at det er veldig usikkert, men spennende. De har peila seg inn på noen spillere med god rutine, samt noen unge gutter med lovende tall. Back-oppsetninga har mista flere viktige brikker.

De unge som kommer inn kommer til å få muligheten til å vise seg fram, men må også gjøre det, dersom Grüner skal kunne drømme om noe mer enn nedrykkskvalik.

I tillegg er de helt avhengige av at deres nye målvakt klarer å erstatte Papillon.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Overganger Grüner:

Inn:

Målvakter:

Linden Marshall (24) – RPI

Backer:

Kevin Nilsen Berg (26) – Lørenskog

Lars Erik Francke-Enersen (23) – Lørenskog

Jakob Wang Wikstøl (21) – Vålerenga

Jørgen Kvål (25) – Narvik

Emil Holm Larsen (23) – Vålerenga

Løpere:

Nils Carnbäck (24) – Narvik

Eirik Solbrekken Lavik (26) – Lørenskog

Jussi Tammela (23) – JokP

Karl Olovsson (27) – Troja-Ljungby

Petter Grønstad (25) – Lørenskog

Ut:

Målvakter:

Quentin Papillon - Mulhouse

Backer:

William Mäkinen – Lillehammer

Petter Birkheim Andersen – Storhamar

Sean-Michel Sunnqvist – ingen klubb

Løpere:

Vetle Salsten – Sparta Sarpsborg

Espen Kleppe Hermanrud – Lørenskog

Joakim Aarseth Opsahl – Lørenskog

Anton Blomberg – Mariestad BoIS

Marius Carho Hansen - Ringerike

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: