Rosenborg nærmer seg tabelltopp – femte strake seier

Rosenborg Kvinner slo Kolbotn 2-0 på bortebane søndag ettermiddag og kan ta igjen serieleder Brann i Toppserien.

Etter at Brann avga poeng hjemme mot Stabæk lørdag et Rosenborg kun tre poeng bak serielederne etter 17 serierunder.

Det var ett minutt før pause at Fanny Lång handset inne i egen 16-meter og dommer pekte på straffemerket. Fram gikk Cesilie Andreassen og satte straffen rolig til høyre for Selma Panengstuen i Kolbotn-målet.

Mathilde Harviken doblet Rosenborgs ledelse kvarteret før full tid på et innlegg fra Sara Hørte.

Rosenborg går dermed opp på 41 poeng, og er kun tre poeng bak serieleder Brann. Det er kun én kamp igjen av seriespillet før den splittes opp i sluttspill.

Brann møter Lillestrøm hjemme i Bergen i siste serierunde, mens Rosenborg møter Lyn borte i Oslo.

Tiende strake tap

Avaldsnes fikk det tøft hjemme mot Vålerenga og gikk på sitt tiende strake tap da gjestene vant 3-0.

Olaug Tvedten scoret kampens første med en kanonkule, Camilla Huseby doblet ledelsen på en corner før Elise Thorsnes scoret kampens tredje mål på en straffe.

Vålerenga har tatt et godt grep om 3.-plassen i Toppserien og har 12 poeng ned til Stabæk på plassen bak. Avaldsnes på sin side ligger på 9.- og nest sisteplass med sju fattige poeng på 16 kamper.

Hard kamp om plassene

Lillestrøm hadde også full kontroll da de gjestet Røa søndag ettermiddag. Emma Stølen Godø (to mål) og Irene Dirdal scoret gjestenes tre mål i 3-0-seieren.

«Kanarifuglene» kjemper en hard kamp om å komme blant de fire beste og sikre sluttspill i Toppserien. De ligger nå på 6.-plass med 22 poeng, to bak Stabæk på 4.-plass. De har riktignok en kamp mindre spilt.

Lyn, som ligger på plassen foran Lillestrøm, er også for virkelig med i kampen om sluttspill. Oslo-klubben tok ledelsen hjemme mot Arna-Bjørnar da Kristin Holmen pirket ballen i mål etter 32 minutter.

Dessverre for Lyn kom gjestene seg raskt inn i kampen igjen da Yuuka Kurosaki utlignet på en nydelig kontring.