Sport

Jerv sjokkerte gulljagende LSK og brøt den lange tapsrekken

(Jerv - Lillestrøm 1-0). Bunnlaget Jerv holdt unna og vant 1-0 over Lillestrøm i Eliteserien i fotball søndag. Danske Aral Simsir ble helten for Jerv med sin straffescoring.

Simsir hadde blikket på LSK-keeper Mads Hedenstad Christiansen hele veien og sendte ballen kontrollert i nettmaskene fra elleve meter. Da gjensto det 25 minutter av kampen.

– Det var bare å sparke den stille og rolig inn, sa Simsir til Discovery.

Det var Simsirs tredje mål for sesongen.

Lillestrøm-spillerne var ikke fornøyde med dommer Kai Erik Steens avgjørelse etter at Iman Mafi ble tildelt straffesparket. Eskil Edh var i duell med Mafi, og LSK-spillerne mente han falt for lett.

Seks minutter senere trodde hele Grimstad at 1-1 var et faktum, men vingback Mathias Haarup reddet Hólmbert Fridjónssons avslutning på utrolig vis. Haarup fikk en tå på avslutningen til Fridjónsson da Jerv-keeper Øystein Øvretveit var utspilt.

Innbytter Tobias Svendsen satte en om mulig enda større sjanse over mål med ti minutter igjen etter at Lars Ranger hadde headet i tverrliggeren.

Jervs seier er den første siden 2. juli da det ble samme sifre hjemme mot Haugesund. Siden har Jerv i cup og serie gått sju kamper uten å vinne.

Alle Jervs fire seirer denne sesongen har endt med 1-0.

Lillestrøm kunne tatt seg forbi Bodø/Glimt opp på 2.-plass med poeng i Grimstad, men blir værende på 37, like mange poeng som bodøværingene. Molde topper tabellen med 42 poeng.

Jerv på sin side har styrket troen på å holde seg i Eliteserien. Det nyopprykkede laget ligger nest sist med fem poeng opp til trygg grunn.

Eliteserien menn søndag, 18. runde:

Jerv – Lillestrøm 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Aral Simsir (str. 64).

Tromsø – Kristiansund 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Ruben Yttergård Jenssen (25), 2-0 Jasse Tuominen (51), 2-1 Sander Kartum (67).

2539 tilskuere.

- - -

Senere kampstart: HamKam – Vålerenga (20.00).