Fem magiske minutter var nok for Kåffa

(KFUM Oslo-Sandnes Ulf 3-2). KFUM lå under 0-1, og gjestene fra Rogaland hadde fete sjanser til å punktere kampen. Så scoret hjemmelaget tre ganger i løpet av fire minutter og 43 sekunder. - En sykt herlig seier, sier Dadi Dodou Gaye etter kampslutt.

EKEBERG (Dagsavisen): Jubelen sto i taket i Kåffa-garderoben etter seieren. – Skulle tro vi hadde vunnet cupfinalen, sa en meget glad og lettet trener Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kampslutt.

Mange Kåffa-spillere jublet, mange bare himlet med øynene og slo ut med armene. Lettet.

For denne toppkampen bød på det aller meste. Det var en kamp som inneholdt det vi håper på når vi skal se fotballkamp..

– Sandnes hadde oss på gaffelen i begynnelsen av begge omgangene. Vi kjempet og ga oss ikke, og vi hadde en matchvinner i mål. Jonas Brauti leverte noen redninger av sykt høy klasse, sa Dadi Dodou Gaye og smilte med hele ansiktet.

Keepertrener i Kåffa, Nikolai Venedik, tok også fram adjektiver og superlativer når han ble spurt om å kommentere sisteskanse Brautis innsats:

Brauti på alles lepper

– Han hadde redninger av ypperste klasse. Rett og slett matchvinner-ferdigheter. Han leverer en enorm kamp. På 0-1 klarte han å redde på et vis man kun ser de beste gjøre. Jonas er en herlig gutt med et herlig fokus. Han er aldri fornøyd med egen innsats, vil bare bli bedre og bedre.

Trener Isnes: Jonas spilte sin beste kamp i Kåffa-drakt. Han er tøff i trynet på en positiv måte. God på streken, han er blitt tøffere og bedre i feltarbeidet, han er en offensiv keeper, som også har blitt bedre med beina. Rett og slett en god keeper. Husk at han var ute med skade i seks uker, og først var klar for et par uker siden. Imponerende, sier Isnes.

Dagsavisen rakk dessverre ikke å få en kommentar fra KFUMs keeper før han forlot stadion.

Gjestene tok tak i kampen fra start, og allerede etter tre minutter var de farlig frampå. Jostein Ekeland ble spilt fri, og alene mot Kåffas keeper Jonas Brauti fyrte Sandnes Ulf-spilleren, men Kåffas sisteskanse er fint ute og blokkerte skuddet, som kom fra fem meter.

Gjestene best i begynnelsen

Etter 18 minutter hadde rogalendingene en serie muligheter inne i Kåffas felt. Skudd ble blokkert, og til sist var det Brauti igjen som hindret scoring, da han var fint ute og avverget med en benparade etter et skudd fra fem, seks meter fra Martin Ramsland.

KFUM spilte seg mer og mer inn i kampen ut over omgangen, og etter 21 minutter spilte Johannes Nunez en fin stikker til Simen Hestnes, som siktet mellom beina på gjestenes keeper, men Aslak Falch fikk samlet leggene, og ballen gikk til corner.

Etter en halvtime var Robin Rasch frampå med et rapt skudd på halv volley fra 18 meters hold, men Falch i Sandnes-buret var igjen med på notene.

Lagene gikk til pause uten nettkjenninger, med et spillemessig overtak for gjestene, selv om altså vertene spilte seg mer og mer inn i hendelsene.

Så var altså kampbildet det samme etter hvilen. Gjestene tok kommandoen og kun en god keeper i Jonas Brauti, en tverrligger og litt hjelp av Fru Fortuna hindret både 0-2 og 0-3.

Fem magisk minutter

Så kom altså de magiske fem minuttene for KFUM Oslo. I løpet av fire minutter fra det 62. til det 67. minuttet sa det pang i nettmaskene tre ganger.

1-1: Moussa Njie etter flott forarbeid av Petter Nosa Dahl.

2-1: Innbytter Tore André Sørås bredsider inn ledermålet.

3-1: Robin Rasch. Skuddet fra 16 meter er hardt, keeper ser utgangen og er på ballen, men fomler kula inn i nettet. Keepertabbe.

Sandnes Ulf reduserte til 2-3 rett før slutt, og Kåffa vant “seks-poengs-oppgjøret”. De ligger på 4. plass, tre poeng bak Ranheim, som ligger på direkte opprykksplass.

– Jeg syns det var en fantastisk god fotballkamp. Kampen lever hele veien. Det svinger, og det ender med seier for oss. Jeg er meget lettet, sier trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

---

KFUM Oslo – Sandnes Ulf 3-2 (0-0)

KFUM Arena: 689 tilskuere.

Mål: 0-1 Markus Aanesland (48), 1-1 Moussa Njie (61), 2-1 Tore André Sørås (64), 3-1 Robin Rasch (66), 3-2 Torbjørn Heggem (90).

Gult kort: Tommy Høiland, Sandnes Ulf.

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Vatne Brauti – Ayoub Aleesami, Aaron Kiil Olsen, Jørgen Hammer – Dadi Dodou Gaye, Simen Hestnes (Tore André Sørås fra 55.), Robin Rasch, Keivan Ghaedamini (Remi-André Svindland fra 55.) – Petter Nosakhare Dahl, Johannes Hummelvoll Nuñez, Moussa Njie (Filip Delaveris fra 78.).

Sandnes Ulf (4-2-3-1): Aslak Falch – Herman Kleppa, Espen Berger, Torbjørn Heggem, Anders Hiim (Alexander Stølås fra 70.) – Horenus Taddese (Christian Landu Landu fra 80.), Ingvald Halgunset (Lars Erik Sødal fra 69.) – Sander Ringberg (Tommy Høiland fra 63.), Jostein Ekeland, Markus Aanesland – Martin Ramsland.