Sport

Tennis: Casper Ruud røk i semifinalen i Montreal for Hubert Hurkacz

Det norske tennisesset Casper Ruud tapte semifinalen med 1-2 for polske Hubert Hurkacz i ATP1000-turneringen i Montreal.

Det ble tap 7-5 og 3-6, og 2-6 for Snarøya-spilleren. Casper Ruud har vunnet ni ATP-titler, men det er bare titler på ATP250-nivået.

Casper Ruud fikk en marerittaktig start på kampen selv om han tok det første settet. Polakken tok det første gamet hvor han servet. Ruud ble brutt i sitt første servegame før Hurkacz servet blankt til 3-0.

Polakkens kraftfulle serve er hans fremste våpen, men har et litt større feilprosent enn nordmannen. Feilene begynte å komme Ruud tok over.

Etter å ha tatt sitt neste servegame blankt klarte Ruud å bryte tilbake og redusere til 2-3. Spillerne fulgte hverandre til 5-5 før Ruud klarte å bryte for annen gang. Han servet hjem settet blankt til 7-5.

Ruud startet også det andre settet med å bryte direkte til 1-0 uten at polakken tok poeng i egen serve. Etter en peptalk med treneren klarte Hurkacz å bryte tilbake til 1-1. Hurkacz brøt for annen gang til 4-2. Han hadde ingen problemer med å holde sine server resten av settet som han vant 6-3.

Hurkacz brøt fram til 1-0 i det tredje settet. Han brøt og annen gang i settet til 3-0 selv om Ruud hevet spillet sitt klarte han aldri å ta igjen det tapte og polakken tok settet og kampen med 6-2.

Ruud kunne med seier rykket opp til 4.-plass og karrierebeste på ATP-rankingen, men ender nå på femteplass.

Hurkacz møter vinneren av spanske Pablo Carreño Busta og briten Daniel Evans i søndagens finale.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: