Sport

Giggs’ ekskjæreste forteller om trusler, sjalusi og vold

Ryan Giggs er anklaget for vold og kontrollerende oppførsel mot sin ekskjæreste, Kate Greville. Tirsdag forklarer hun seg i retten i Manchester.

Aktoratet tegnet et lite flatterende bilde av den tidligere fotballstjernen da rettssaken startet mandag, og påstandene mot Giggs var like harde da Grevilles forklaring til politiet ble spilt av for retten tirsdag.

Der forteller den nå 38 år gamle kvinnen at de to møttes gjennom jobb i 2013, og at de innledet et forhold mens Greville fortsatt var gift, skriver britiske medier, blant dem Sky Sports og Manchester Evening News.

Hun beskriver Giggs som sin beste venn og store kjærlighet, men sier samtidig at hun var naiv, og at det var tydelige «røde flagg» ved den mangeårige Manchester United-stjernens oppførsel.

– Avsluttet forholdet

Greville hevder at hun brøt forholdet til Giggs i 2016 og flyttet til Abu Dhabi, men at han ikke lot henne være i fred. Senere gjenopptok de forholdet, og det var etter dette at den angivelige voldsbruken skjedde.

Den fornærmede har blant annet forklart seg om at Giggs «klikket» ved en anledning i 2017 og kastet henne naken ut av et hotellrom etter at hun anklaget ham for utroskap. Greville anklager også Giggs for å ha skallet til henne og sparket henne i ryggen.

Giggs skal ha fortalt Greville at hun var paranoid, men hun hevder selv å ha funnet ut at han var i et forhold med en annen kvinne samtidig som han kalte henne «sitt livs kjærlighet».

Flere kvinner

Hun fortsatte sitt vitneprov bak et forheng ute av syne for journalistene til stede i rettssalen.

Hun kunne fortelle at hun følte seg fysisk og mentalt uvel under forholdet med Giggs, og at hun også oppsøkte terapi. Hun fortalte spesielt om en episode hvor Giggs kom hjem overstadig beruset.

– Jeg har aldri sett noen så full, sa hun.

Hun fortalte at hun hadde sjekket hans iPad hvor hun blant annet fant bevis for at åtte kvinner har hatt et forhold til Giggs. Det var også en melding der hvor han hadde kalte Greville «lett på tråden», opplyste hun.

Risikerer fengselsstraff

Giggs ble pågrepet i november i 2020, angivelig etter å ha skallet til Greville. Han skal også ha brukt vold mot søsteren hennes samme kveld.

Rettssaken er ventet å vare i om lag to uker. Siktelsene mot den tidligere Manchester United-stjernen har en strafferamme på fem års fengsel.

Saken var for første gang oppe i rettsapparatet i april i fjor, og da erklærte Giggs seg uskyldig på alle punkter.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: