Sport

Ny kanontid av Fraser-Pryce – seier til Duplantis i Ungarn

Sprintdronningen Shelly-Ann Fraser-Pryce fosset inn til uhyre sterke 10,67 på 100-meteren under friidrettsstevnet Gyulai Istvan Memorial i Ungarn mandag.

Det er samme tid som ga henne VM-gullet på distansen i Eugene i forrige måned.

Under Diamond League-stevnet i polske Chorzów lørdag stormet Fraser-Pryce inn til 10,66. Det er den raskeste tiden i verden på distansen i år. Mandag var hun hundredelen unna å kopiere den prestasjonen.

Den jamaicanske sprintstjernen var i egen klasse i Ungarn. Nærmest fulgte amerikanske Tamari Davis på 10,92. Samme tid fikk sveitsiske Mujinga Kambundji på tredjeplass.

Stavstjernen Mondo Duplantis var sammen med Fraser-Pryce blant de største trekkplastrene under Gyulai Istvan Memorial. Svensken tok seieren, men var aldri i nærheten av høydene han har vist den siste tiden. Vinnerhøyden ble 5,80.

Langt bedre lyktes VM-sølvvinner Joe Kovacs i kulekonkurransen. Amerikaneren leverte en formidabel serie som blant annet inneholdt to kjempestøt på 22,87 og 22,89. Sistnevnte er samme resultat han oppnådde under VM i Eugene.

Under mesterskapet på hjemmebane ble han slått med fire må centimeter av landsmannen Ryan Crouser, men mandag ble det seier i Ungarn.

Mer fra Dagsavisen