Fotball

Drømmeutgangspunkt for Glimt etter festkveld på Aspmyra – Salvesen med debutscoring

Bodø/Glimt herjet med Zalgiris Vilnius og vant 5-0 på Aspmyra onsdag kveld. Nordlendingene tok med det et langt steg mot playoff til mesterligaens gruppespill.

Lars-Jørgen Salvesen fikk en drømmedebut da han scoret i 4-0-seieren mot litauiske Zalgiris onsdag kveld. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Scoringer fra Hugo Vetlesen, Amahl Pellegrino, debutant Lars-Jørgen Salvesen, Marius Høibråten og Runar Espejord sikret Bodø/Glimt et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret i Litauen neste tirsdag.

– I dag ser vi Glimt på sitt beste, og vi kunne ha scoret ti mål i dag. Vi fikk en stygg advarsel etter ett minutt som viste kvaliteten i laget deres. Vi holder ikke fartsgrensen i dag og leverer en vanvittig prestasjon. Vi må glede oss over utgangspunktet vi har fått, men vi må samtidig huske på at det blir en helt annen kamp tirsdag, sa en fornøyd Kjetil Knutsen til Avisa Nordland etter kampslutt.

Han fikk se Salvesen score i sin første kamp etter overgangen fra Strømsgodset.

– Lars-Jørgen viser hvor god han er i presspillet. Han er en kraftpakke, en avslutter og ikke minst en lagspiller, fortsatte Knutsen.

Hovedpersonen selv var også lettet etter drømmedebuten.

– Det var bare å sette den inn. Vi hadde masse gunstige brudd i dag, så vi kunne straffet dem enda hardere i dag. Jeg gledet meg veldig til kampen, og det kunne knapt blitt bedre med en storseier hjemme i Europa, fortalte Salvesen etter nedsablingen av Zalgiris.

Tidlig skremmeskudd fra gjestene

Etter en nervøs åpning på Aspmyra, der bortelaget hadde et hodestøt i tverrliggeren, slo Kjetil Knutsens lag på sjarmen foran et feststemt hjemmepublikum. Like før halvtimen var spilt ropte hele Aspmyra på straffespark da Amahl Pellegrino ble revet ned i sekstenmeteren.

Kampleder Istvan Vad tok seg en tur ut til VAR-skjermen før han resolutt pekte på straffemerket. Fra elleve meter var Hugo Vetlesen iskald og sørget for ledelse til vertene. Minutter senere lå Glimts neste scoring i mål etter en sikker avslutning fra Pellegrino.

Etter pause la Lars-Jørgen Salvesen på til 3-0 med en praktavslutning, før Marius Høibråten stanget inn 4-0 minutter senere. På overtid lå hjemmelagets femte i mål etter en flott avslutning fra Runar Espejord.

Overraskende avansement

Zalgiris tok seg overraskende forbi Jo Inge Berget og Malmö i den 2. kvalifiseringsrunden til årets gruppespill i mesterligaen. 3-0 sammenlagt sørget senere for at svenskenes hovedtrener Milos Milojevic måtte pakke sakene sine etter å ha fått sparken.

Det er for øvrig tredje år på rad at Glimt møter Zalgiris Vilnius i europeisk kvalifisering, og laget håper å avansere for tredje gang.

Returoppgjøret mellom Bodø/Glimt og Zalgiris i den 3. kvalifiseringsrunden spilles i den litauiske hovedstaden Vilnius førstkommende tirsdag. Før det skal Kjetil Knutsens mannskap ta imot Odd i Eliteserien lørdag.

Skulle Glimt ta seg videre, venter enten Ludogorets (Bulgaria) eller Dinamo Zagreb (Kroatia) i avgjørende kamper om plass i mesterligaens gruppespill. Kroatene sikret seg et godt utgangspunkt ved å vinne den første kampen 2-1 på bortebane tirsdag kveld.

---

Kampfakta

Mesterligaen fotball menn onsdag, 3. kvalifiseringsrunde 1. kamp:

Bodø/Glimt – Zalgiris Vilnius (Litauen) 5-0 (2-0)

Aspmyra

Mål: 1-0 Hugo Vetlesen (str. 33), 2-0 Amahl Pellegrino (36), 3-0 Lars-Jørgen Salvesen (58), 4-0 Marius Høibråten (61), 5-0 Runar Espejord (90).

Dommer: Istvan Vad, Ungarn.

Gult kort: Joël Bopesu (32), Fabien Ourega (41), Petar Mamic (80), Zalgiris Vilnius, Brice Wembangomo (52), Bodø/Glimt.

Lagene:

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin – Brice Wembangomo, Brede Moe (Isak Amundsen fra 19.), Marius Høibråten, Alfons Sampsted – Hugo Vetlesen, Elias Hagen, Ulrik Saltnes – Joel Mugisha (Gilbert Koomson fra 88.), Lars-Jørgen Salvesen (Runar Espejord fra 80.), Amahl Pellegrino (Sondre Sørli fra 80.).

Ubenyttede reserver: Julian Faye Lund – Anders Konradsen, Gaute Høberg Vetti, Fredrik Sjøvold, Lasse Selvåg Nordås, Ask Tjærandsen-Skau.

Zalgiris Vilnius (4-4-2): Edvinas Gertmonas – Joel Bopesu (Saulius Mikoliunas fra 68.), Mario Pavelic, Nemanja Ljubisavljevic, Petar Mamic – Oliver Buff (Mantas Kuklys fra 88.), Nicolas Gorobsov, Marko Milickovic, Fabien Ourega (Gustas Jarusevicius fra 67.) – Kehinde Oyewusi (Donatas Kazlauskas fra 67.), Renan Oliveira (Francis Kyeremeh fra 88.).

Returkampen spilles tirsdag 9. august.

---