Sport

Antirasismemarkering kun i utvalgte Premier League-kamper

Spillerne i Premier League vil foran utvalgte kamper kommende sesong gå ned på ett kne for å markere mot rasisme og diskriminering.

Dermed blir det slutt på at spillerne gjennomfører denne type markering foran hver kamp. Det er lagenes kapteiner som er blitt enige om dette, opplyser Premier League.

Åpningskampene kommende helg er blant anledningene der markeringen med å sette det ene kneet i bakken vil skje. Spillerne vil også knele foran Boxing Day-kampene 2. juledag, i siste serierunde, i FA-cupfinalen og ligacupfinalen, samt på utvalgte kampdager i oktober og mars.

– Vi har bestemt oss for å velge ut viktige anledninger for å knele gjennom sesongen, for å markere at vi står samlet mot alle former mot rasisme. Vi er forpliktet til å utrydde alle rasistiske fordommer og skape et inkluderende samfunn med respekt og like muligheter for alle, heter det i en felles uttalelse fra Premier League-kapteinene.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen