Fotball

Eriksen fikk United-debuten på Ullevaal – senket av Atlético

João Félix avgjorde da Atlético Madrid slo Manchester United 1-0 på Ullevaal stadion lørdag. Fra benken kom Christian Eriksen inn til sin første United-kamp.

Felix ble matchvinner med få minutter igjen av kampen. 22-åringen dro seg innover fra venstre i banen og satte ballen i hjørnet bak David de Gea.

– Vi gjorde jobben godt i dag, og heldigvis fikk vi målet vårt til slutt. Det var ikke snakk om tre poeng i dag, men en seier betyr alltid mye for oss, sa Felix til Viaplay.

– Det er alltid rom for forbedring. Vi har sjanser nok til å score minst ett mål. Du kan ikke forvente å skape så mange muligheter mot dette laget. Da er det selvsagt også viktig å ta vare på sjansene, sa United-sjef Erik ten Hag etter 0-1-tapet.

Nederlenderen bekreftet samtidig at Cristiano Ronaldo kommer til å ta del i søndagens treningskamp mot Rayo Vallecano på Old Trafford. Portugiseren var ikke med til Norge.

Misbrukte muligheter

Én enorm mulighet for Anthony Martial utgjorde store deler av beholdningen på gressteppet i Oslo i første omgang. Etter pause fikk Harry Maguire en kjempemulighet på et hjørnespark, men engelskmannen fikk ikke headet ballen på mål.

På overtid fikk Fred sitt andre gule kort for grisete spill og ble utvist.

Dermed endte det 1-0 til Atlético i det som var Manchester Uniteds nest siste testkamp før Premier League-starten. Søndag venter som nevnt spanske Rayo Vallecano på Old Trafford.

– Det var dessverre en svak kamp i dag, men det var likevel en god gjennomkjøring. Vi har fått en ny trener, og vi er nødt til å ta imot beskjedene hans. Vi må fortsette å jobbe, og så vil mulighetene komme. Konkurransen i laget er tøff, og for min egen del må jeg bare utnytte sjansene, sa svenske Anthony Elanga.

Eriksen-debut

Med drøye 20 minutter igjen av kampen fikk Christian Eriksen sin uoffisielle United-debut. Playmakeren markerte seg nærmest umiddelbart med et godt innlegg, men ingen rødkledde fikk ekspedert ballen i nettet.

Dansken mottok enorm applaus fra de fremmøtte, men han måtte i likhet med resten av United-laget se Atlético trekke det lengste strået på Ullevaal-matta.

Cristiano Ronaldo og Raphaël Varane var de to viktigste fraværene da United-laget satte seg på flyet i retning Norge fredag ettermiddag. En småsyk Jadon Sancho var heller ikke involvert i lørdagens testkamp.

Man trenger ikke å gå lenger tilbake enn til mars for å finne sist gang de to lagene møttes. Da vant Atlético Madrid 1-0 på Old Trafford og sendte med det daværende manager Ralf Rangnick og Manchester United ut av mesterligaens åttedelsfinale.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Nyeste fra Dagsavisen.no: