Fotball

Thorstvedt klar for Sassuolo i Serie A: – Veldig fornøyd

Kristian Thorstvedt (23) selges fra belgiske Genk og går til Serie A-klubben Sassuolo. Nordmannen har skrevet under på en femårskontrakt med italienerne.

Det bekrefter klubben på sine nettsider.

– Jeg er veldig fornøyd, så klart. Det blir spennende å prøve noe nytt, en ny liga og å få nye lagkamerater. Jeg tror dette er et fint steg for meg på veien videre, sier Kristian Thorstvedt til Discovery.

Ifølge Eurosport utløste Sassuolo Thorstvedts utkjøpsklausul på ti millioner euro (102,61 millioner kroner).

– Det var de som var mest interesserte over en lengre periode, og jeg har hatt en god dialog med dem i en god stund. Det tok litt tid med formaliteter med klausul og andre ting, men jeg er glad for at det gikk i orden, forteller Thorstvedt.

I Serie A-klubben blir Thorstvedt lagkamerat med Emil Konradsen Ceïde, som fikk seks innhopp for klubben etter overgangen fra Rosenborg i januar.

Thorstvedt har bundet seg til klubben de neste fem sesongene fram til sommeren 2027.

Nordmannen slo gjennom i Viking som 18-åring, hvor han noterte seg med 22 mål og sju målgivende på 57 kamper for Stavanger-klubben.

Femårskontrakt

Reisen gikk så videre til belgiske Genk, hvor han var med å vinne den belgiske cupen i 2021. 23-åringen har scoret 17 mål og assistert seks ganger på sine 87 kamper for Genk.

«Genk takker Kristian for alt han har gjort for klubben vår og ønsker ham lykke til i hans videre karriere», skriver den belgiske klubben på sine nettsider.

– Jeg har virkelig nytt min tid her. Jeg må si takk til alle supporterne, lagkamerater og ansatte i klubben, sier Thorstvedt i en videohilsen.

Åtte nordmenn

Midtbanespilleren blir den åttende nordmannen i Serie A. Fra før er Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen i Sampdoria, mens Emil Bohinen og Erik Botheim nylig har signert for Salernitana.

Julian Kristoffersen var på lån i Serie B-klubben Cosenza sist sesong og har kontrakt med Salernitana til sommeren 2024. Martin Palumbo var på lån fra Udinese til Juventus forrige sesong.

Sassuolo endte på 11.-plass i ligaen sist sesong.