Sport

Tour-lederen vant etter soloangrep – Kristoff trodde han spurtet for seier

Wout Van Aert tråkket inn til sin første etappeseier i årets Tour de France etter tre strake 2.-plasser. Sammenlagtlederen snøt rivalene for en massespurt.

Wout Van Aert vant fjerde etappe i Tour de France. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Belgieren vant den fjerde etappen etter at han stakk fra hovedfeltet. Det gjorde han etter tirsdagens siste klatrekonkurranse. Han kom først til toppen og fortsatte å sette fart.

Van Aert holdt unna og tok sin åttende etappeseier i Tour de France.

Alexander Kristoff ble nummer fire etter å ha fått Jasper Philipsen og Christophe Laporte foran seg da feltet kjempet om plassene bak Van Aert.

– Jeg trodde faktisk vi spurtet om seieren. Jeg så ikke at han lå foran før vi var i mål. Han som slo meg, jublet som bare det, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

Bedre

Kristoff hadde sett seg ut etappen som en god vinnermulighet. Selv om det bare ble en 4.-plass, var Intermarché-rytteren fornøyd med det han fikk til på sin egen 35-årsdag.

– Det var mye bedre fra min side i dag. Jeg syntes vi gjorde en god spurt, sa Kristoff.

Van Aert sykler for Jumbo-Visma og topper sammenlagtlistene 25 sekunder foran landsmannen Yves Lampaert (Quick-Step).

Etter tre dager i Danmark har Tour de France-sirkuset forflyttet seg til Nord-Frankrike. Etappe fire var en kupert etappe fra Dunkerque til Calais på 171,5 kilometer.

Dansk bruddkonge

EF-Education-rytteren Magnus Cort gikk i sitt tredje strake etappebrudd og fikk følge av den franske Cofidis-rytteren Anthony Perez. Brudduoen hadde tidvis en ledelse på sju minutter ned til hovedfeltet.

Cort sanket med seg fem av seks klatrepoeng tirsdag. Dermed satte han rekord som første rytter til å vinne de første elleve bakkespurtene i Tour de France. Federico Bahamontes satte den forrige bestenoteringen på sju i 1956.

Perez tok den innlagte spurten og gikk i et solobrudd med 45 kilometer igjen. Men det holdt ikke inn for franskmannen.