Sport

Viking og RBK delte poengene – to røde kort i overtidskok

(Viking - Rosenborg 1-1). Det ble brennhett i tilleggstiden i 1-1 kampen mellom Viking og Rosenborg. Zlatko Tripic og Markus Henriksen ble begge sendt av banen.

Stefano Vecchia (til høyre) satte inn 1-0 til Rosenborg på lekkert vis mot Viking søndag. Foto: Carina Johansen / NTB

Med kun få minutter igjen av søndagens eliteseriekamp ble hjemmelagets Zlatko Tripic vist ut etter en stygg takling på Rosenborgs Victor Jensen. Da reagerte RBK-kaptein Markus Henriksen med å dytte til Tripic.

For andre gang på få sekunder dro dommer Tore Hansen resolutt opp det røde kortet. Etter kampslutt tok Tripic selvkritikk.

– Det er ikke fint, og det er en dum takling. Jeg får en dårlig berøring. Heldigvis har ikke Jensen foten plantet i bakken. Det røde kortet er helt greit. Jeg ville bare stoppe kontringen, ettersom vi var mange i angrep, sa han til Discovery og la til:

– Jeg går inn i stor fart, og da blir taklingen som den blir. Det er greit at jeg får mitt første røde i karrieren. Det er to store lag som møtes, og temperturen er høy. Det var absolutt ingen intensjon eller mening å skade ham. Jeg får litt overtenning, og det er dum reaksjon av meg.

RBK-trener Rekdal var på sin side rasende over det han så.

– Det må slås beinhardt ned på, og han bør utestenges i nok kamper. Det er ikke første gang han gjøre noe sånt. Det røde til Henriksen er veldig strengt. Det er helt naturlig å reagere sånn, og han bør ikke få noen karantene.

Treff i metallet

Ett mål fra hvert av lagene ble fasiten. Rosenborg tok fortjent ledelsen før hvilen, men rotet bort seieren da tidligere Viking-spiller Adrian Pereira satte ballen i eget nett halvveis ut i andre omgang.

Viking var best innledningsvis, men maktet ikke å omsette to gode muligheter til scoring.

Like før halvtimen spilt vibrerte det godt i metallet bak vertenes Patrik Gunnarsson. Erlend Dahl Reitan kom skliende på bakerste stolte og satte ballen i tverrliggeren. Sekunder senere lå den likevel i nota etter en flott avslutning fra svenske Stefano Vecchia.

Uheldig

Tross brukbare muligheter til begge lag, der blant annet Pereira ble den andre RBK-spilleren til å treffe tverrliggeren, ble det ingen flere mål i den første omgangen. Dermed tok lagene pausepraten på stillingen 0-1 i Stavanger.

Etter 66 minutter var Pereira igjen uheldig da han var sistemann på ballen etter en avslutning fra Niklas Sandberg. Utligningen var et faktum.

Flere store muligheter ble det ikke, og kampen endte dermed med poengdeling.

Søndagens resultater i Eliteserien gjør at Viking blir værende på bronseplass, mens Rosenborg avslutter runden som nummer åtte på tabellen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

KAMPFAKTA

Viking – Rosenborg 1-1 (0-1)

SR-Bank Arena: 9221 tilskuere.

Mål: 0-1 Stefano Vecchia (28), 1-1 Adrian Pereira (selvmål 65).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Gult kort: Samúel Fridjónsson, Sondre Bjørshol, Viking, Adrian Pereira, Rosenborg.

Rødt kort: Zlatko Tripic (90), Viking, Markus Henriksen (90), Rosenborg.

Viking (3-5-2): Patrik Gunnarsson – Sondre Bjørshol, David Brekalo, Viljar Vevatne – Sebastian Sebulonsen, Harald Tangen (Fredrik Torsteinbø fra 81.), Markus Solbakken, Samúel Fridjónsson (Yann-Erik de Lanlay fra 45.), Shayne Pattynama (Niklas Sandberg fra 63.) – Daniel Karlsbakk, Kevin Kabran (Zlatko Tripic fra 73.).

Rosenborg (3-5-2): André Hansen – Tobias Børkeeiet (Renzo Giampaoli fra 67.), Markus Henriksen, Sam Rogers – Erlend Dahl Reitan, Olaus Skarsem, Victor Jensen, Carlo Holse, Adrian Pereira (Jonathan Augustinsson fra 90.) – Stefano Vecchia (Bryan Fiabema fra 57.), Ole Sæter (Edvard Tagseth fra 67.).