Sport

To stjerneryttere mister Tour de France etter positive koronatester

Bare et drøyt døgn før Tour de France-starten i København har både Daryl Impey (Israel-Premier Tech) og Bryan Coquard (Cofidis) fått påvist koronasmitte.

Daryl Impey fikk torsdag konstatert korona og må dermed melde pass til årets Tour de France. Her er han avbildet i 2013. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Det bekrefter lagene på deres respektive Twitter-kontoer. 37 år gamle Impey blir opplyst å være uten symptomer, mens Cofidis foreløpig ikke har sagt noe om Coquards tilstand.

Impey, som vant den niende Tour de France-etappen i 2019, erstattes av Guy Niv. Sistnevnte uttaler følgende etter at han nå er tatt inn i troppen:

– Jeg er veldig spent og glad for å ha fått muligheten til å kjøre mitt andre Tour de France, selv om jeg føler med lagkameratene mine som blir tvunget til å stå av rittet.

Coquard blir på sin side erstattet av franskmannen Pierre-Luc Périchon, opplyser Cofidis.

Impey og Coquard blir den femte og sjette i rekken av ryttere som må stå av touren som følge av korona. På Israel-Premier Tech-laget har Omer Goldstein allerede kastet inn håndkleet etter positivt prøvesvar onsdag. Det samme gjelder Samuele Battistella (Astana), Matteo Trentin (UAE) og Tim Declercq (Quick-Step).

Også Jumbo-Vismas sportsdirektør Merijn Zeeman har fått konstatert smitte.