Sport

Cavendish vraket til Tour de France – disse nordmennene kjører

Mark Cavendish og Julian Alaphilippe blir ikke å se for Quick-Step i årets Tour de France. 37 år gamle Cavendish må dermed vente med å jakte etapperekorden.

Briten utlignet Eddy Merckx’ 34 etappeseire i Tour de France i fjor. Da vant han også poengtrøyen. I år blir det imidlertid ikke plass til spurtsterke 37-åringen.

Han vant gaterittet i det britiske mesterskapet i helgen, men spurteren på Quick-Steps lagliste til Touren er i stedet nederlandske Fabio Jakobsen.

Alaphilippe har i flere år vært en av verdens beste syklister, men han har ikke fått kjørt så mye denne sesongen etter en stygg velt i sykkelmonumentet Liege-Bastogne-Liege for to måneder siden. Han har kun syklet det franske mesterskapet i ettertid, og han er stadig ikke i god nok forfatning til å rekke Touren.

«Vi vil gi ham mer tid på å bli bedre, slik at han kan være 100 prosent klar til resten av sesongen», skriver laget i en uttalelse.

I troppen finner man blant annet de tre danskene Kasper Asgreen, Mikkel Honoré og Michael Mørkøv. De skal alle være med i rittet som innledes med tre etapper i hjemlandet.

Ellers er Andrea Bagioli, Mattia Cattaneo, Tim Declercq og Yves Lampaert tatt ut.

FAKTA

Disse nordmennene er klare for verdens mest prestisjetunge sykkelritt, Tour de France, fra 1. til 24. juli:

* Alexander Kristoff (Intermarché-Wanty-Gobert)

* Andreas Leknessund (DSM)

* Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange-Jayco)

* Sven Erik Bystrøm (Intermarché-Wanty-Gobert)

* Vegard Stake Laengen (UAE Emirates)

Mer fra Dagsavisen