Sport

Boasson Hagen likevel klar for Tour de France

Edvald Boasson Hagen fikk mandag kveld kontrabeskjeden han håpet på. Sykkelprofilen skal likevel sykle sommerens Tour de France.

TotalEnergies-laget har ikke bekreftet nyheten, og Boasson Hagen vil ikke si noe om årsaken til at han likevel får sjansen i verdens største sykkelritt.

– Først var jeg innstilt på å kjøre, så kom beskjeden om at jeg ikke var tatt ut. Så kom det plutselig kontrabeskjed. Da ble jeg veldig glad, sier han til kanalen.

Vet ikke grunnen

Sykkelprofilen hadde innstilt seg på å bruke sommeren på ferie med familien på Sørlandet. Nå blir det i stedet Tour de France-deltakelse for tolvte gang. Ingen nordmenn har flere. Thor Hushovd endte på elleve.

– Jeg er litt usikker på hva som er grunnen, men så lenge jeg fikk den gledelige beskjeden, så er jeg happy. Legoland får vi ta en annen gang, sier Boasson Hagen.

Seks nordmenn er dermed klare for årets Tour. Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen, Andreas Leknessund, Amund Grøndahl Jansen og Boasson Hagen. Det er flere enn de fleste hadde regnet med.

Måtte trekke seg

Belgiske Tim Declercq må trekke seg fra Tour de France etter han har testet positivt for korona.

Det bekrefter hans arbeidsgiver Quick-Step Alpha Vinyl på Twitter.

– Vi må dessverre meddele at Tim Declercq har testet positivt for korona og ikke vil være en del av årets Tour de France, skriver laget.

Declercq skal ha avgitt den positive testen etter ankomst til København.

Det er den ferske franske mesteren Florian Sénéchal som tar over belgierens plass på Quick-Step-laget.


Mer fra Dagsavisen