Hattrick og håndgemeng da Rosenborg slo Kristiansund

(Rosenborg - Kristiansund 3-1). «Gærningen» Ole Sæter fortsetter å bygge seg opp som publikumsfavoritt i Rosenborg. Lørdag scoret han tre mål da RBK slo Kristiansund 3–1 hjemme i Eliteserien.

26-åringen noterte sin første før fem minutter var spilt. Amidou Diop utlignet for gjestene mot spillets gang etter 20 minutter, før Sæter igjen sendte hjemmelaget i føringen etter 37 minutter. I andre omgang punkterte han kampen to minutter ut.

Rosenborg ligger på 4.-plass på tabellen med dagens seier, ti poeng bak tabelltopp Lillestrøm.

Ingen av lørdagens lag har hatt en god start på sesongen. KBK er tabelljumbo og har fortsatt til gode å hente en trepoenger i år. Rosenborg har spilt ujevnt i Eliteserien og var nær ved å ryke mot Levanger i cupen i midtuka.

RBKs store helt ble da Chelsea-utlånte Bryan Fiabema, som gjorde sitt første mål for trønderne med 2-1 på overtid. 19-åringen ble dermed belønnet med spissplass sammen med Sæter mot KBK.

– Beskjeden gutt

Og spissmakkeren brukte ikke lang tid på å sende hjemmelaget i føringen. Etter RBK-press innledningsvis havnet et innlegg fra Carlo Holse hos Sæter, som dundret ballen i krysset forbi Serigne Mbaye i KBK-buret.

Vertene fortsatte presset, og etter drøye 20 minutter var Holse på ferde igjen. Innlegget fant Fiebema alene foran keeper, men denne gangen lot Mbaye seg ikke overliste. I stedet utlignet gjestene sekunder senere.

En pasningsfeil fra Pavle Vagic ble plukket opp av Liridon Kalludra, som stormet mot RBK-målet før han spilte videre til Diop. Skuddet fra senegaleseren var utakbart for sisteskanse André Hansen.

Men ti minutter før hvilen dukket RBKs nye målsnik Sæter opp på ny. 26-åringen headet et utspill fra Hansen over KBK-kaptein Aliou Coly og dundret ballen i mål til 2-1.

– Jeg er en allrounder, så det kommer an på smaken til den som rangerer. Begge er fine, sa Sæter, og beskrev seg selv som en «beskjeden gutt» da han ble spurt om målene i pausepraten.

Hattrick og håndgemeng

Men Sæter var ikke ferdig i rampelyset på Lerkendal, for to minutter ut i andre omgang fullførte han hattricket sitt etter klabb og babb i KBK-feltet. 26-åringen var ikke beskjeden da ha sklifeiret foran et ekstatisk «Kjernen»-publikum.

RBK-spissen markerte seg ikke bare foran mål. Etter timen spilt fikk han også det gule kortet etter at han rev KBK-stopper Max Williamsen i bakken etter kraftig håndgemeng.

De neste minuttene roet kampen seg ned, mens gjestene kom mer inn i kampen. Samtidig jaktet Fiebema sitt første RBK-mål i Eliteserien. Det var likevel Sæter som var nærmest 4-1, da han bøyde ballen i tverrliggeren fra om lag 20 meter ti minutter før full tid.

RBK og Sæter kunne dermed nyte trampeklapp fra et storfornøyd hjemmepublikummet de siste minuttene, etter 1-3-tap for Lillestrøm i forrige serierunde og nesten-exit i cupen i midtuka.

Trønderne møter Viking borte i neste runde, mens Kristiansund reiser til Lillestrøm.