Sport

Mané bekreftet klar for Bayern München

Sadio Mané ble presentert som Bayern Münchens siste stjernesignering onsdag. Senegaleseren drar fra Liverpool etter seks suksessfulle sesonger.

Sadio Mané flytter etter alt å dømme fra Liverpool til München. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Kantspilleren har spilt i Liverpool siden overgangen fra Southampton i juni 2016 og har vært en viktig del av Merseyside-klubbens beste periode dette århundret. Nå går ferden videre til Bayern, som onsdag presenterte overgangen på deres nettsider.

– Jeg er veldig glad for å endelig være i Bayern. Det er riktig tidspunkt for denne utfordringen. Jeg ønsker å oppnå masse med denne klubben, sier Mané.

Overgangsjournalist Fabrizio Romano hevder at totalrammen på overgangssummen til Mané kan bli 41 millioner euro, som tilsvarer nærmere 425 millioner kroner.

Bayern har allerede sikret seg Noussair Mazraoui og Ryan Gravenberch fra Ajax i sommer. Mazraoui kom gratis som bosmanspiller, mens Gravenberch, et av verdens største midtbanetalenter, kostet i underkant av 200 millioner kroner.

Signeringen av Mané kan bane vei for et salg av Robert Lewandowski. Polakken har vært Bayerns toppscorer de sju siste sesongene, men ønsker seg vekk. Barcelona er den heteste kandidaten til å signere 33-åringen.