Tre dødballer ga tre LSK-mål og fortsatt tabelltopp – RBK-spiller kokte over

(Lillestrøm - Rosenborg 3-1). Rosenborg-trener Kjetil Rekdal vraket to spillere før pause etter at Lillestrøm hadde snudd 0-1 til 2-1. Det hindret ikke et 1-3-tap for RBK mot serielederen.

Lillestrøm tok igjen skalpen på Rosenborg på eget gress. Søndag skjedde det i en snuoperasjon. RBKs toppscorer Stefano Vecchia ordnet 1-0 med sitt sjette mål på åtte kamper, men så sluknet trønderne. Kjappe mål av Ifeanyi Mathew og Vetle Dragsnes snudde kampen.

Fem minutter før pause ble Ole Sæter og Per Ciljan Skjelbred tatt av banen. TV-kameraene fanget opp Sæter som klikket i spillertunnelen og lot sinnet gå utover antibac-dispenseren.

– Vi skulle ha gjort det 10-15 minutter tidligere. Etter at vi scoret målet siger vi ned og tar imot juling. Det var dårlig coaching, vi skulle ha gjort det på 1-1, sa Rekdal i pausen om dobbeltbyttet.

Rosenborgs sluttspurt i andre omgang ga ikke resultater. I stedet scoret Magnus Knudsen tre minutter før full tid. Tre av tre LSK-mål kom etter cornere. Serielederen er ubestridte dødballkonger.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse, det er en deilig match og deilig trykk her på Åråsen, sa Knudsen til Discovery etter kampen.

– Deilig

Knudsen kom til LSK da spill i russiske Rostov ble umulig på grunn av krigen. Han vet ikke hva som skjer 30. juni når tiden i LSK egentlig er over.

– Det er deilig for en gutt som har fulgt med på denne klubben her lenge, sa Knudsen om søndagens seier.

Seieren gjør at Lillestrøm fortsetter på tabelltopp med 27 poeng etter elleve runder, to mer enn Molde. Rosenborg er nede på åttendeplass, med 14 poeng etter ti runder.

Rosenborg tar imot Kristiansund i neste runde, mens Lillestrøm besøker Strømsgodset.

Åsen herjet

Etter en jevn start, etablerte Rosenborg spill på LSKs banehalvdel etter et kvarters tid. Stefano Vecchia driblet seg fri på 16-meteren og satte ballen i mål med et lavt skudd ned i hjørnet.

Lillestrøm hevet seg etter kalddusjen. Tidligere RBK-spiller Gjermund Åsen herjet på midtbanen og venstrekanten, og slo gode innlegg i fleng. Det satte Rosenborg under et langvarig press og det luktet utligning på Åråsen. Etter en halvtime smalt det.

Ifeanyi Mathew ladet kanonen i returrommet da ballen kom sprettende etter en corner og hamret den i målet bak André Hansen. Dødballspesialisten Lillestrøm slo til igjen åtte minutter senere. Corneren ble slått kort og etter litt kaos på femmeteren, hentet Vetle Dragsnes fram et triksskudd med hælen og trillet ballen i mål.

Store sjanser

Like før pause fikk Rosenborg en kjempesjanse etter et innlegg som nesten endte med selvmål, men LSK-keeper Mads Christiansen reddet på streken.

Etter hvilen hadde Rosenborg ballen i lange perioder, men Lillestrøm hadde få problemer med å ro i land sesongens åttende seier.

Like etter at timen var rundet kom to kjappe sjanser i hver ende av banen. Først hadde Lars Ranger en enorm mulighet på femmeteren, før Erlend Dahl Reitans skudd like etter ble avverget med en kanonredning av Christiansen.

Rosenborgs sluttspurt ga ikke resultat. I stedet var det LSK som scoret på nok en corner da Knudsen banket inn 3-1.

Lillestrøm – Rosenborg 3-1 (2-1)

Åråsen stadion: 10.229 tilskuere.

Mål: 0-1 Stefano Vecchia (15), 1-1 Ifeanyi Mathew (31), 2-1 Vetle Dragsnes (37), 3-1 Magnus Knudsen (86).

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Gult kort: Ifeanyi Mathew, Lillestrøm, Olaus Skarsem, Pavle Vagic, Rosenborg.

Lillestrøm (3-4-2-1): Mads Hedenstad Christiansen – Espen Garnås, Igoh Ogbu, Vetle Dragsnes – Lars Ranger (Frederik Holst fra 84.), Magnus Knudsen (Pål André Helland fra 89.), Ifeanyi Mathew, Eskil Edh – Ylldren Ibrahimaj (Kaan Kairinen fra 70.), Gjermund Åsen – Akor Jerome Adams (Hólmbert Fridjónsson fra 84.).

Rosenborg (3-5-2): André Hansen – Pavle Vagic, Markus Henriksen, Sam Rogers – Erlend Dahl Reitan (Adam Andersson fra 66.), Carlo Holse, Victor Jensen (Noah Holm fra 65.), Per Ciljan Skjelbred (Olaus Skarsem fra 40.), Adrian Pereira (Edvard Tagseth fra 76.) – Ole Sæter (Vebjørn Hoff fra 40.), Stefano Vecchia.

Eliteserien menn søndag, 10. runde:

Jerv – HamKam 1-2, Lillestrøm – Rosenborg 3-1, Odd – Molde 1-2, Tromsø – Haugesund 1-1, Viking – Sandefjord 1-2.

Senere kampstart: Aalesund – Vålerenga (20.00).

Spilt lørdag: Sarpsborg – Strømsgodset 5-1 , Kristiansund – Bodø/Glimt 0-2 .