Sport

Russere får ikke delta i Birkebeineren og andre langløp neste år heller

Så lenge Russlands krig i Ukraina fortsetter, får ikke russere og belarusere delta i langløp som Birkebeinerrennet og Vasaloppet, bekrefter Ski Classics.

Startfeltet på Birkebeinerrennet, 54 kilometer langrenn klassisk stil fra Rena til Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB

Samarbeidsorganisasjonen Worldloppet vedtok på et møte i Mora i helgen en uttalelse som støtter utestengelsen av russiske og belarusiske løpere også neste år.

– Per nå er det ikke åpning for russisk og belarusisk deltakelse, det gjelder Birkebeinerløpet og andre langløp, og det gjelder i mars neste år også. Den beslutningen tok vi i fjor, og den gjelder til krigen er avklart, sier Eirik Torbjørnsen til NTB.

Han er sjef for Birkebeinerrennet i Norge og sitter i styret i Ski Classics, arrangøren av de mest kjente langløpene. Avgjørelsen gjelder dermed også blant annet Vasaloppet i Sverige og Marcialonga i Italia.

– Vi har aldri vært i tvil om at det var en riktig beslutning. Vi registrerer at det er kontakt med russiske utøvere, som etterspør en ny vurdering, sier Torbjørnsen.

– Så lenge krigen varer så ligger den beslutningen fast, men vi følger med og er i dialog både med nasjonale myndigheter og forbundene i Sverige og Norge. Det er ikke aktuelt å gjøre nye vurderinger så lenge det er krig, sier skitoppen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen