Sport

Raw Air flyttes fra Granåsen til Lillehammer

Neste års Raw Air skulle være den store åpningen for det nye anlegget i Granåsen, men hopparenaen blir ikke klar i tide. Lillehammer skal avholde arrangementet.

Forrige onsdag ga Trondheim kommune beskjed til Norges Skiforbund, som ga beskjed videre til Det internasjonale skiforbundet (FIS), om at arenaen ikke står klar til arrangementsstart, melder Adresseavisen.

– Grunnen er alt som har skjedd med tanke på krig i Ukraina og pandemi. Det har ført til leveringsvanskeligheter, som har gjort at forsinkelser har oppstått. De er ikke dramatiske. Selve hoppbakken er i rute. Men forsinkelsene har forplantet seg til hopparenabygget, forteller kultur- og idrettsdirektør Ola By Rise i Trondheim kommune.

Skiforbundets arrangementssjef Terje Lund opplyser at FIS har godtatt endringen fra Trondheim til Lillehammer.

Selve hoppbakken vil stå klar som planlagt i januar 2023 og vil bli brukt fra og med da.

Ski-VM avholdes i Trondheim i 2025.


Nyeste fra Dagsavisen.no: