Jai Hindley med sammenlagtseier i Giro d’Italia: – Virkelig utrolig

Australske Jai Hindley vant Giro d’Italia sammenlagt etter kontrollert tråkking på den avsluttende tempoetappen. I 2020 syklet han seg bort på samme distanse.

– Det er virkelig utrolig. Jeg er veldig stolt av å være australsk, og jeg er glad for å ta denne store seieren hjem, sa 26-åringen etter målgang.

I fjor måtte Hindley trekke seg midtveis i rittet som følge av en skade. 26-åringen medgir at det var en tøff periode i etterkant.

– Fjoråret var veldig, veldig tungt, og jeg kjempet veldig hardt for å komme tilbake. Jeg forventet på ingen måte å være med å slåss om sammenlagtseieren i år, tilføyde han.

Den 21. og siste etappen av det prestisjefylte rittet var en 17,4 kilometer lang etappe i Verona. Etter at Ineos-rytter og favoritt Richard Carapaz kollapset i fjellene lørdag, tok australieren over ledelsen med 1.25 minutter ned til eqadoirianeren.

Carapaz og Hindley endte på henholdsvis 10.-plass og 11.-plass søndag. Spanske Mikael Landa havnet langt bak, men beholdt tredjeplassen i sammendraget.

Hjemmeseier

Dermed hadde Hindley, som sykler for Bora, få problemer med å forsvare den rosa ledertrøya og avsluttet rittet 1.18 minutter foran Carapaz. Det var også 26-åringens og Australias første sammenlagtseier i Giroen. Carapaz vant tilbake i 2019.

Tempoetappen vant italienske Matteo Sobrero foran to nederlendere. Toer Thymen Arensman rullet inn 23 sekunder bak vinneren, mens Mathieu van der Peol var 40 sekunder bak Sobrero.

– Det er utrolig følelse. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, sa en tydelig rørt Sobrero etter målgang på karrierens største triumf. Seieren var 25-åringens første i Giro d’Italia.

Kollaps

Hindley var også ikledd ledertrøya før siste etappe for to år siden. Da lå Hindley likt med britiske Tao Geoghegan Hart, som i forrykende tempo fra start, knuste australieren med 38 sekunder.

Norske Tobias Foss syklet inn til 8.-plass på tempoetappen, 1.19 bak vinneren. Nordmannen havnet også langt bak i sammendraget.

Spurtesset Arnaud Démare sikret seg poengtrøya i Giroen og var suveren med sine tre etappeseiere. Franskmannen vant også den lilla trøyen i 2020. Nederlandske Koen Bouwman vant klatrekonkurransen.