Målfest og straffe i fokus da RBK og Haugesund spilte 3-3: – Horribelt og elendig

(Rosenborg - Haugesund 3-3). Det var sur stemning på Lerkendal da Haugesund gikk til pause med 3-1-ledelse. Men Rosenborg våknet i 2. omgang og kriget til seg ett poeng i Eliteserien.

De siste oppgjørene mellom klubbene har vært målløse og jevne, men det ble en tidlig kalddusj for Rekdals menn torsdag kveld.

Ti minutter ut i kampen fikk gjestene straffe etter at keeper André Hansen sklitaket Alioune Ndour. TV-bildene viste at sisteskansen var på ball, men dommer Kai Erik Steen dømte likevel straffe til store protester og pipekonsert. Fra ellevemetersmerket var tidligere RBK-spiss Alexander Søderlund sikker.

– Vi spiller en drittdårlig førsteomgang, men spiller en veldig god andre omgang. Vi skal ikke skylde på straffen, men det gjør jo noe med oss, sa RBK-kaptein Markus Henriksen til Discovery etter kampen, og kom samtidig med kraftig kritikk av dommer Steen.

– Det er nesten hver gang han dømmer oss så gjør han noe horribelt. Jeg sa til ham at han må være helt sikker på at det var straffe, og det mente han. Jeg mener den avgjørelsen er elendig, tordnet han.

Målrik omgang

Rosenborg var tydelig preget av åpningen og ti minutter senere kom det et nytt baklengsmål. Denne gangen var Søderlund servitør for Mads Sande, som bøyde ballen forbi Hansen fra drøye 20 meter.

Ikke lenge før hvilen reduserte RBKs målgrossist denne sesongen, Stefano Vecchia, på et velplassert frispark, men Haugesund svarte med en gang ved Ndour. Dermed sto det 1-3 til gjestene ved pause.

– Det er menneskelig å gjøre feil, men det gir oss en dårlig start. Det har vært en kjip omgang for vår del, sa RBK-keeper Hansen om straffesituasjonen i pausen.

I andre omgang handlet det meste om vertene. Innbytter Adrian Pereira tråklet seg inn i feltet og sørget for 3-2 fra skrått hold etter 55 minutter.

RBK-trykk og selvmål

Rosenborg fortsatte trykket, og både Ole Sæter og Vecchia var nære scoring.

– Dette var ikke vår beste kamp, men vi hevet oss i andre omgang. Vi er ikke på topp og det er trist, sa Vecchia etter kampslutt.

Kvarteret før slutt kom Sæther seg fri og avsluttet fra skrått hold. Ballen gikk via en FKH-stopper Søren Reese og i mål. Rosenborg jaktet seiersmålet, men et kompakt Haugesund-forsvar holdt unna og reddet ett poeng.

Rosenborg ligger på 7.-plass etter åtte kamper, hvorav kun to har endt med seier. Også Haugesund har hatt en svak start på sesongen med to seire på åtte kamper. Klubben ligger på 14 .-plass på tabellen.

Rosenborg reiser til hovedstaden for å møte Vålerenga i neste runde. Haugesund tar imot Aalesund.

Rosenborg – Haugesund 3-3 (1-3)

Lerkendal stadion: 11.076 tilskuere.

Mål: 0-1 Alexander Søderlund (str. 10), 0-2 Mads Sande (19), 1-2 Stefano Vecchia (35), 1-3 Alioune Ndour (39), 2-3 Adrian Pereira (54), 3-3 Søren Reese (selvmål 74).

Dommer: Kai Erik Steen, Østsiden Askøy.

Gult kort: Ole Sæter, Rosenborg, Nikolas Walstad, Alexander Søderlund, Egil Selvik, Mads Sande, Haugesund.

Rosenborg (3-2-3-2): André Hansen – Sam Rogers, Markus Henriksen, Pavle Vagic (Adrian Pereira fra 45.) – Adam Andersson (Carlo Holse fra 67.), Edvard Tagseth (Erlend Dahl Reitan fra 45.) – Olaus Skarsem, Tobias Børkeeiet, Victor Jensen – Noah Holm (Ole Sæter fra 45.), Stefano Vecchia.

Haugesund (4-3-3): Egil Selvik – Peter Therkildsen, Anders Bloch Bærtelsen, Søren Reese, Nikolas Walstad – Christos Zafeiris, Kevin Martin Krygård, Julius Eskesen (Hillary Gong fra 81.) – Alioune Ndour (Torje Naustdal fra 80.), Alexander Søderlund (Joacim Holtan fra 69.), Mads Sande (Thore Pedersen fra 81.).