Hovland statist i PGA-mesterskapet – Justin Thomas vant etter vilt drama

Viktor Hovland var i favorittsjiktet før det amerikanske PGA-mesterskapet, men endte som statist. Justin Thomas vant i omspill etter et vilt drama.

Mito Pereira fra Chile hadde tre slags ledelse før siste runde. Tross en tung runde beholdt han ledelsen helt til siste hull, der han slo ballen i vannet, pådro seg dobbeltbogey og falt til delt tredjeplass.

Dermed havnet amerikanerne Justin Thomas og Will Zalatoris i omspill om seieren. Thomas var brennhet på sisterunden. Med 67 slag var han åtte slag bedre enn Pereira og fire bedre enn Zalatoris søndag.

I et omspill over tre hull (banens 13., 17. og 18.hull) seiret han med to birdier og en par, mens Zalatoris bare greide én birdie. Thomas tok sin annen seier i turneringen. Han vant også i 2017.

Viktor Hovland endte på delt 41.-plass. Han var aldri i tetstriden.

Hattrick

Hovland fikk mye motgang også på avslutningsrunden i det amerikanske PGA-mesterskapet, blant annet med hattrick i bogeyer, men hevet seg mot slutten og gikk runden på par.

Nordmannen spilte de to første rundene på par før han gikk fem slag over lørdag. Det ble hele seks bogeyer på den runden.

Han tente et lite håp om en opptur med birdie på 5. hull søndag, men nok en gang ble det bogey umiddelbart etter en birdie. Det var gjennomgangsmelodi for Hovland hele turneringen.

Slo tilbake

Så gikk det ordentlig galt med bogey på tre strake hull fra 9. til 11., og runden var langt på vei ødelagt.

Den norske golfstjernen samlet seg og leverte birdie på 13., 15. og 17. hull slik at han kom seg rundt på 70 slag akkurat som torsdag og fredag.

Med fem slag over par totalt endte han på delt 41.-plass, ti slag bak vinneren.