Sport

Yates tok sterk Giro-seier – Carapaz erobret ledertrøya

Simon Yates angrep og tok seieren på 14. etappe av Giro d’Italia, mens Richard Carapaz kjørte seg inn i ledertrøya på en knalltøff klatreetappe.

Simon Yates jubler for seier på lørdagens tøffe etappe i Giro d'Italia. Foto: Gian Mattia D'Alberto, LaPresse via AP / NTB

Bora-laget sprengte feltet 80 kilometer før mål på den 147 kilometer lange klatreetappen. Det gjorde at Juan Pedro López i ledertrøya ble hektet av, noe også norske Tobias Foss ble.

Til slutt satt tolv ryttere igjen i brudd igjen i kampen om etappeseieren – og ledertrøya. Yates stakk fra de andre like før mål og kunne ta seieren i ensom majestet.

Bora-rytter Hindley tok spurten om 2.-plassen, mens Carapaz fra Ecuador og Ineos-laget tråkket inn til tredjeplass og tok over sammenlagtledelsen i rittet. Han er sju sekunder foran Jai Hindley og halvminuttet foran João Almeida.

López tråkket inn til 10.-plass på etappen, men var hektet av med nesten fire og et halvt minutt og falt til 9.-plass i sammendraget. Etter ni dager i rosa trøye måtte han gi den videre.

Foss, som sykler for Jumbo-Visma, er eneste norske deltaker i rittet. Underveis i etappen måtte hans lagkamerat Tom Doumolin bryte etter å ha slitt med ryggtrøbbel.

(©NTB)