Ishockey

Zuccarello dropper VM

Norges største ishockeystjerne Mats Zuccarello reiser ikke til Finland for å slutte seg til den norske VM-troppen.

Det bekrefter landslagssjef Petter Thoresen til TV2.

Zuccarello og hans Minnesota Wild røk ut av NHL-sluttspillet i den første runden, og Zuccarello var derfor aktuell for en reise til Finland for å delta i resten av verdensmesterskapet for Norge. Det er nå utelukket, bekreftet Thoresen til TV2 i går.

Før helgen uttalte Thoresen at det fantes «en liten sjanse» for at 34-åringen ville slutte seg til resten av hans tropp i Finland, men nå er løpet kjørt. Sist Zuccarello var på isen i en landskamp var i OL-kvalifiseringen i august i fjor.

Da røk OL-drømmen for Norge med tap for Danmark i siste kamp. I etterkant avslørte NHL-stjernen at det kanskje var hans siste landskamp.

Norge spiller sin neste VM-kamp mot Østerrike onsdag, før Tsjekkia, Sverige og USA venter i de tre siste. Norge kjemper for å unngå å rykke ned fra elite-VM etter 2-3 tapet for Latvia 16. mai.

Vant skuddstatistikken

Norge kjempet hardt og presset Latvia mot slutten, men unødvendige utvisninger ødela på vei mot det andre norske nederlaget i mesterskapet. Mats Rosseli Olsen og Max Krogdahl scoret de norske målene.

Norge vant skuddstatistikken i tredje periode hele 19-4 og totalt 36-28, men det ble bare to mål for de norske spillerne.

– Det var surt. Alle gutta ga alt, og vi hadde fortjent å få litt mer ut av dette. Jeg synes at spillet vårt til tider var bra, og vi dominerte jo stort i tredjeperioden, sa Ken André Olimb til NTB.

Onsdagens kamp mot Østerrike kan bli avgjørende for Norges videre skjebne i VM.

– Vi spiller bra i flere perioder, men det er vanskelig i så mange undertall å få flyt i spillet vårt. Vi er litt ineffektive, og det straffer seg. Det handler om kvalitet på avslutninger og effektivten, sa landslagstrener Petter Thoresen.

Onsdagens kamp har kampstart klokka 15.20 og sendes på Viasat 4.


Mer fra Dagsavisen