Amerikansk poengtap i Norges gruppe – svenskene vant toppmøte

USA greide ikke å ta full poengpott mot Østerrike i ishockey-VM. Der snudde de 0-2 til 3-2 etter forlengning, mens Sverige slo Tsjekkia 5-3.

Etter to kamper topper VM-verten Finland gruppen Norge er en del av. De har seks poeng, og svenskene følger rett bak med samme antall.

Det samme kunne USA ha gjort, men søndag forsvant det uventet ett amerikansk poeng i seieren over Østerrike. Luke Hughes avgjorde i «sudden death». Før det hadde Kieffer Bellows og Adam Gaudette utlignet til 2-2 i Tammerfors.

Østerrike ledet overraskende med to mål etter snaut 35 minutters spill.

Senere på kvelden ble det svensk jubel i stormøtet med Tsjekkia. Tre mål på seks minutter i midtperioden bidro til å løfte «Tre Kronor» til 5-3-seier.

Norge måtte nøye seg med seier på straffer da Storbritannia ble slått 4-3 i tidligkampen. Petter Thoresens lag ledet 3-0, men forspranget glapp på tampen av tredje periode. To poeng er den norske fasiten hittil.

I gruppe A står tabelltopp Sveits og Canada med full pott. Sveitserne knuste Danmark 6-0 søndag kveld.

Norge møter Latvia i sin neste kamp mandag.

VM ishockey menn i Finland søndag, gruppespillet:

Gruppe B (i Tammerfors):

Norge – Storbritannia 4-3 e.str. (1-0, 2-0, 0-3, 0-0, 1-0), Østerrike – USA 2-3 e.f. (1-0, 1-1, 0-1, 0-1), Tsjekkia – Sverige 3-5 (1-1, 1-3, 1-1).

Gruppe A (i Helsingfors):

Italia – Canada 1-6 (1-1, 0-3, 0-2), Frankrike – Kasakhstan 2-1 (0-1, 2-0, 0-0), Danmark – Sveits 0-6 (0-1, 0-4, 0-1).

De fire beste i hver gruppe til kvartfinaler.