Sport

Tuchel stolt tross nytt finaletap mot Liverpool

Liverpool seiret nok en gang i en finale over Chelsea etter straffesparkkonkurranse i FA-cupfinalen. Thomas Tuchel mener laget hadde fortjente bedre.

Fire ganger denne sesongen har Chelsea holdt Liverpool til uavgjort, men som i ligacupfinalen ble tittelhåpet knust i straffesparkkonkurranse mot Jürgen Klopps mannskap.

Tuchel føler at laget fortjente bedre gjennom to finaler. Begge endte 0-0 og måtte avgjøres fra krittmerket.

– Vi har bevist fire ganger denne sesongen at vi kan prestere på topp og kjempe med dem på dette nivået. Alle resultatene var fortjente og kunne gått vår vei. Forskjellen er at de kan gjøre det onsdag-søndag, onsdag-søndag gjennom hele sesongen, sa Tuchel etter FA-cupfinalen, ifølge Football.London.

Tyskeren mener laget gjorde alt de kunne for å ta finaleseieren.

– Som i den siste finalen i ligacupen, angrer jeg ikke på noen ting. Jeg fortalte spillerne at jeg var stolt av dem. Vi spilte 240 minutter med finale mot kanskje det farligste angrepet i verden, og det ble 0-0. Vi taper på straffer og er skuffet og lei oss, men samtidig stolte fordi vi viste alt vi trengte.

Det var første gang to tyske trenere leder hvert sitt lag i en engelsk FA-cupfinale.

Jürgen Klopp var naturlig nok fornøyd.

– Fantastisk. Det var en utrolig og intens kamp mot Chelsea. De hadde også fortjent seieren, akkurat som i ligacupen, for så små er marginene. Jeg kan ikke være mer stolt av guttene mine. Chelsea spilte fantastisk, men til slutt kunne det bare være en vinner, og det ble oss i dag, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til BBC.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: