Tertnes slo Aker og ble juniormestere i håndball

Tertnes’ juniorjenter ble norgesmestere med 21-18-seier over Oslo-laget Aker i Jordal Amfi lørdag.

Tittelen kom i en relativt jevnspilt kamp der Aker ledet 11-10 til pause, men bergenserne vendte kampen og stakk ifra etter sidebytte. Det sto 14-14 med 17 minutter igjen å spille.

Avril Mikkelsen Frei ble toppscorer for Tertnes med seks scoringer på veien mot tremålsseier og NM-gull. Tre av dem satte hun fra straffemerket.

For Aker var Ine Erlandsen mestscorende med seks mål. Tertnes-keeper Kadija Mårdalen gjorde for øvrig en svært god kamp og var en nøkkelspiller med en redningsprosent på 49.

Aker var regjerende mester for juniorer etter seier over Rælingen i 2019-finalen. NM ble avlyst i 2020 på grunn av koronapandemien, mens årets finaler er utsatt fra desember.

Senere i dag skal trønderlagene Melhus og Charlottenlund møtes i herrenes juniorfinale.