Zuccarello og Wild utslått av NHL-sluttspillet: – Åpenbart veldig skuffende

Mats Zuccarello (34) og Minnesota Wild er ute av NHL-sluttspillet i ishockey etter 1-5-tap mot St. Louis Blues torsdag. Dermed er sesongen over for nordmannen.

Zuccarello spilte 76 kamper. Han scoret 25 mål og hadde 58 assists denne sesongen.

I den sjette kampen mellom lagene natt til fredag norsk tid ble det klar seier til Blues. Wild måtte vinne på bortebane for å sikre en sjuende og avgjørende kamp på hjemmeis i 1. runde av NHL-sluttspillet, men St. Louis-laget ville det annerledes.

– Det var en tro der på at vi skulle komme oss tilbake til Minnesota for kamp sju. Målet vårt var å komme oss videre, og jeg må bare si at hver og én i den garderoben har jobbet rumpa av seg for hver andre hele sesongen. Det er åpenbart veldig skuffende, sa Zuccarello til The Athletic.

Storseier

Etter 15 minutter av første periode scoret vertene ved Nick Leddy. I annen periode sørget Ryan O'Reilly for scoring i overtall etter 9.26 minutter, mens Tyler Bozak økte ledelsen fire minutter senere. På tampen av omgangen scoret Blues igjen i overtallsspill.

Matt Dumba sørget for et trøstemål for Wild i tredje periode, før Blues scoret for siste gang og fastsatte resultatet til 5-1.

Kampen om avansement i Stanley Cup-sluttspillet ble avgjort på seks kamper med 4-2 til Blues sammenlagt. Natt til onsdag norsk tid var de best også på Wilds hjemmearena i Saint Paul og vant 5-2.

– Blues best

Sesongen er dermed over for Minnesota Wild og Zuccarello. Nordmannen fikk 20.47 minutter på isen torsdag. Zuccarello har spilt en glimrende sesong der han passerte 500 målpoeng totalt i karrieren og satte klubbrekord i antall assists.

– Jeg er veldig stolt over denne gruppen, det er en fin gjeng, så det er skuffende at det endte så fort. Man må også gi St. Louis heder. Over seks kamper var de det beste laget, sa han.