Sport

Ruud semifinaleklar i Roma etter thriller – møter Djokovic

Casper Ruud er for annen gang i semifinalen i ATP Masters 1000-turneringen i Roma. Han slo ut canadiske Denis Shapovalov i strake sett.

Casper Ruud er for annen gang i semifinalen i ATP Masters 1000-turneringen i Roma. Han slo ut canadiske Denis Shapovalov i strake sett.

Ruud hadde hele 15 bruddmuligheter i fredagens kamp på rødgrusen, men klarte bare å utnytte den siste av dem. Bruddet banet vei for at han vant med sifrene 7-6 (9-7), 7-5.

Shapovalov fikk på sin side bare to breaksjanser i en duell som varte i to timer og 21 minutter.

– Man prøver å vise overfor motstanderen at man ikke er frustrert, men innvendig så bobler det. Jeg misbrukte mange breaksjanser, og det var litt kjipt. Det var mye stang-ut, men heldigvis også én stang-inn, sa Casper Ruud til Discovery.

Ruud slet ekstra mot Shapovalovs server. Den venstrehendte canadieren slo ballen langt ut i nordmannens serverute.

– Han har en tung venstrehåndsskru i serven. Han er god og komplett og vanskelig å møte uansett underlag, sa Ruud.

Ulike stiler

Denis Shapovalov banket Rafael Nadal torsdag kveld, men fikk det tøffere mot femteseedede Ruud. Der var det to ulike spillestiler som møttes.

Shapovalov liker å avgjøre tidlig og går ofte til nettet, mens Ruud helst vil ha en del ballvekslinger før han avgjør. De hadde møttes én gang tidligere, og også da gikk Ruud seirende ut i fjorårets finale i Genève.

Spillerne fulgte hverandre fram til 4-3. Da fikk Ruud fire muligheter til å bryte Shapovalovs serve, men motstanderen klarte å redde seg inn.

Casper Ruud var dessuten veldig tro mot sin gameplan. Den gikk ut på å gjennomføre det sikre spillet og ikke ta unødvendig sjanser.

Tøft og jevnt

Førstesettet endte med et tiebreak. Ruud var heldig som klarte å «bryte» med et heldig nettreff til 8-7 og kunne serve hjem første stikk.

I det andre settet fulgte også spillerne hverandre tett. Ruud prøvde seg på servebrudd på stillingen 3-3, men uten hell. På stillingen 5-5 fikk han muligheten til brudd hele ni ganger før han gikk opp til 6-5. Derfra servet han enkelt hjem settet og kampen.

Han møter verdensener Novak Djokovic i semifinalen. Serberen gjorde jobben i kveldskampen og slo Felix Auger-Aliassime fra Canada i strake sett 7-5, 7-6 (7-1).

– Det blir gøy og spennende uansett hvem jeg møter. Å få revansj mot Djokovic vil være gøy, mens Felix kjenner jeg også godt. Jeg har både tapt og vunnet mot ham, sa Ruud om sine mulige motstandere