Sport

Demare spurtet til seier i Giroen

Franske Arnaud Démare var best da den 5. etappen i sykkelrittet Giro d’Italia endte med massespurt onsdag.

Franske Arnaud Démare var best da den 5. etappen i sykkelrittet Giro d'Italia endte med massespurt onsdag.

Den 174 kilometer lange etappen fra Catania til Messina på Sicilia var relativt flat, men underveis ble det kjørt hardt. Det førte blant annet til at spurtkanoner som Caleb Ewan og Mark Cavendish var borte fra fronten da spurten gikk.

Ewan og Cavendish ble hektet av da feltet forserte Portella Mandrazzi-stigningen med over 100 kilometer igjen til mål. Démare måtte også slippe feltet på den stigningen, men han tok det igjen i den påfølgende utforkjøringen.

Det ble en relativt kaotisk spurt uten to av de fremste navnene. Der var Démare best og tok sin første store seier på to år. Colombianeren Fernando Gaviria og italienske Giacomo Nizzolo fulgte nærmest.

Kjempejobb

– Jeg er veldig glad. Det var min første seier i år, og det ble en perfekt spurt. Gutta gjorde en kjempejobb med opptrekket, sa Démare, som med seieren overtok poengtrøya i rittet.

– Klatringen underveis var tøff. Jeg tapte en del tid, men vi gjorde en flott jobb i utforkjøringen og tok igjen det tapte.

Spanske Juan Pedro López fortsetter i den rosa ledertrøya han erobret tirsdag.

Foss i hovedfeltet

Rittets eneste norske deltaker Tobias Foss kom i mål med hovedfeltet til 73.-plass onsdag og er nummer 29 sammenlagt. Han hadde en tung dag da Giroen hadde målgang på vulkanen Etna tirsdag og raste ut av topp ti.

Det ble ingen betydelige endringer i sammendraget onsdag, men João Almeida sikret seg to bonussekunder underveis og klatret en plassering til 7.-plass.

Torsdag fortsetter rittet på det italienske fastlandet med en flat etappe fra Palmi til Scalea.